Остання фаза зливу України. Невже терпітимемо?

07 квітня 2014, 15:20
Власник сторінки
0
81
Остання фаза зливу України. Невже терпітимемо?
Штурм Донецької облдержадміністрації

Питання приходу російських «визволителів» стало лише питанням часу і, швидше всього, найближчого.

Україну зливають. Невже після вчорашніх подій у когось ще лишаються сумніви? Сподіваюся, тепер вже ні в кого. Нагадаю, учора, 6 квітня сепаратистами були захоплені будівлі ОДА у Харкові й Донецьку та Управління СБУ в Луганську. І це вже не сенсаційна новина, адже схоже вже котиться країною другий місяць! Де влада? Хто вона?

Секретар РНБО Андрій Парубій та в.о Президента України Олександр Турчинов гордо заявляють цілий місяць, що Україна готова дати відсіч зовнішньому агресору, натомість водночас цілком очевидно, що вона не здатна навіть дати ради купці бойовиків всередині країни. Та чи справді справа у нездатності чи все-таки це небажання?

Порівняймо заяви голови МВС Арсена Авакова щодо Самооборони Майдану, Правого сектора і сепаратистів. Після того, як перші заявили, що готові боротися проти російських окупантів в Україні, пан Аваков сказав, що приймає виклик бандитів і за будь-яку ціну роззброїть їх. Щодо сепаратистів реакція його інша: силу не застосовуватимемо, зброя не використовуватиметься. І справа не лише у заявах. Активіста ПС Олександра Музичка (Сашко Білий), який був здатен очолити партизанський рух в Україні «соколятами» Авакава було вбито. Попри всю суперечність особистості покійного, факт преобурливий! Щодо сепаратистів бачимо повне потурання силовиків в усіх гарячих точках: будь-яке захоплення чи побиття вони спостерігають збоку. Лише один приклад з «кривавої неділі» в Донецьку: міліціянти просять майданівців ставати на коліна перед сепаратистами, щоб «не було гірше»! Результат очевидний—вбиті і поранені патріоти та «порушено кримінальну справу за фактом…»… Міліція не тільки не розслідує злочинів, вона давно забула, що чиненайголовнішою її функцією є недопущення вчинення правопорушень! Нинішні і майбутні захоплення є абсолютно прогнозованими і питання їх упередження є виключно питаннями політичної волі керівництва країни.

Що ж ми бачимо сьогодні? Міністр внутрішніх справ заявляє про звільнення Харківської ОДА, що насправді не відповідає дійсності. Увага: міністр особисто прибуває в Харків і не розуміє, що відбувається! Про що далі говорити?! Верховний головнокомандувач і тимчасовий президент Турчинов учора ввечері заявляє, що «бере ситуацію у Луганську та Донецьку під свій особистий контроль». Питання чому тільки там, а не в усій Україні я зараз навіть не підніматиму… Тільки факт—вночі відбувається захоплення Управління СБУ ще й в Донецьку!..

Наша міліція нас як не берегла, так і не береже. Наша влада завжди була вправна лише у дерибаненні грошових потоків і ніколи—у відстоюванні національних інтересів. Чи є в України майбутнє з такою владою?

На Донеччині уже кілька разів відпрацьований майже кримський сценарій: безперешкодне захоплення адміністративних споруд, успішне блокування бабусями місцевих військових частини та колон з інших регіонів і т.д. Все спрацьовує нормально, а отже питання приходу російських «визволителів» стало лише питанням часу і, швидше всього, найближчого. А ми далі переглядатимемо в теленовинах вже чимось знайомі сюжети: місцева міліція стає самостійною(окупантською), прикордонники фіксують перетин державного кордону ворожою бронетехнікою, оточені військові частини мужньо не піддаються на провокації, облрада на настирні прохання мітингарів проводить терміновий референдум, вишиковуються черги за російськими паспортами, МЗС мирної України надсилає гнівну ноту протесту в Москву і слізне звернення до Ради Безпеки ООН про економічні санкції, на які Росія має там право вето…

Слухайте, друзі, а може справа-таки не в Росії чи світовому співтоваристві а у нас? Допоки ми не за поважаємо себе нас битиме у будь-які способи Росія(і не тільки). Допоки ми не почнемо чинити власний опір, нас не захищатиме ні НАТО, ні ЄС, ні ООН, ні навіть Господь БОГ. Допомагають тим хто щось робить, а ми все чекаємо, аби хтось за нас все зробив. З надією чекаємо переговорів американців з росіянами про нашу(!!!) долю… Ганьба нам, друзі! Не заслужили ми ще на волю. І Майдан, на жаль, так нічому нас і не навчив. Скніти нам і далі під імпортним ярмом…

 Нагадую, всі незгодні ще мають законне право на протест. Наш особистий патріотизм—це чудово, але щоб захистити країну потрібна гарна організація справи. Самоорганізація—це чудово, але недостатньо. Для чого нам держава?! А для того, щоб вона відстоювала національні інтереси нам потрібно мати свою народну владу, яку ми зможемо контролювати! Тож, терміново на майдани наших міст! Якщо ми не змінимо нашої влади вже сьогодні, то завтра отримаємо чужинську, яку вже не змінити ніколи…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Донецьк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.