Влада хотіла призначати всіх кандидатів у депутати місцевих Рад у Києві

01 квітня 2014, 16:52
Власник сторінки
голова Центру досліджень політичних цінностей
0
61

Вдалося "зарубати" антидемократичну правку, яка нищила внутрішньопартійну демократію.

Сьогодні мені та ще кільком колегам-депутатам вдалося "зарубати" поправку №131 до Закону про вибори до органів місцевого самоврядування. 

Поправка була спрямована на те ,щоб кандидатів у депутати місцевих рад та міських та селищних голів висували не місцеві парторганізації, а центральні органи партій. 

Тобто, щоб в Києві визначали кого висувати кандидатом в депутати селищних та міських Рад по всій Україні! 

Яка ж це внутрішньопартійна демократія? 

До речі, ця поправка пройшла в комітеті одностайно!!! тобто, всі партії заодно, коли йде мова про позбавлення прав місцевих парторганізацій. 

Відповідальний за законопроект почав викоручуватися, що ця поправка буцімто спрямована на ті райони, де нема партійних організацій. 

Це неправда, і я це викрив! 

Бо в законопроекті чітко написано: якщо є рішення місцевої парторганізації, то воно ВІДХИЛЯЄТЬСЯ, і діє рішення центрального керівництва щодо висунення того чи іншого кандидата. 

В залі почався бунт, і таку антидемократичну поправку від нової "демократичної" влади нам вдалося зарубати.

P.S. Законопроект не пройшов з першого читання, тож будемо слідкувати , чи вони знову не підкладуть якусь аналогічну "демократичну" норму.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.