Берданка стара, а стріляє.

31 жовтня 2012, 09:09
Власник сторінки
юрист
0
11

Берданка стара, а стріляє.

Ні хто нічого нового не придумав, методи фальсифікації залишились старі. Працював на виборах 2006 року, здійснювався альтернативний підрахунок голосів на основі протоколів з мокрими печатками. На моє здивування різниця між альтернативними підрахунками та результатами оголошеними окружною комісією була значною (майже 4%). Проаналізував ситуацію, я для себе однозначно визначився, що протоколи які складаються на дільниці це не ті протоколи які подаються до окружної комісії і навіть не ті, що лягають в основу кінцевого результату.
Бюлетені гарні з голограмами, захищені, так би мовити від підробки, але навіщо підробляти бюлетень (волевиявлення однієї особи), якщо можна підробити результат їх підрахунку – протокол дільничної комісії. Тим більше, що законодавство для цього зробило всі умови. Так, протокол дільничної комісії складається на простому папері, бланків можна зробити безліч. Протокол везуть до окружної комісії голова та секретар дільничної комісії. Переписати протокол можливо безліч раз. В ліпшому випадку, зразки підписів в окружній комісії є лише голови та секретаря дільничної комісії, інших членів комісії не має. Іноді ці протоколи переписуються вже безпосередньо в окружній комісії і навіть без відома голів дільничних комісій (печатка не питання).
Виборче законодавство змінюється але жодного разу не запропоновано ввести біль досконалі вимоги до бланку протоколу дільничної комісії, зробивши їх захищеними (голограмами, штрих кодами тощо), номерними з чітко визначеною процедурою їх заповнення та списання у разі псування.
Ну а поки що нас в черговий раз …………
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Выборы-2012. Livestream
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.