Хочеш бути модним - будь собою

24 липня 2017, 01:19
Власник сторінки
0
53

Сьогодні молодь все частіше задумується: ким або яким краще бути. Спробую дати відповідь, яка буде актуальною сьогодні, завтра і завжди.



 Питання становлення людської особистості у сучасному суспільстві – надзвичайно гостра проблема, вирішення якої потребує надлюдських зусиль, адже неможливо точно дати визначення, якою саме людина має бути. Це питання стосується не лише сьогодення. Багато поколінь страждає від впливу модних тенденцій, засобів масової інформації та норм, які диктує соціум. Важливо зазначити, що розкриваючи тему визначення «людського статусу» важко переоцінити можливості відомих людей та їх вплив на підростаюче покоління. 
 Говорячи про «престиж існування» або ж «престиж буття» перше, що спадає на думку, це створення людиною умов, в яких їй комфортно буде видавати себе за того, ким вона не є насправді. Це твердження я трактую кількома способами. По-перше, якщо ми починаємо підганяти себе під рамки якоїсь вигаданої нами, або кимось іншим, моралі, ми зраджуємо собі і своїм принципам. По-друге, людина прагне визнання, тож якщо вона вирішить піти назустріч правилам, встановленим у  суспільстві, вона обов’язково отримає схвальну оцінку. 
Яке питання доречніше – ким бути чи яким бути? Вільям Джеймс стверджував: «Найважливіша властивість людської натури - непереможне бажання бути визнаним». Прагнення відчувати власну значущість є однією із найголовніших відмінностей людини від тварини. Скоріш за все, саме цей «інстинкт» підштовхнув Чарльза Діккенса створювати свої безсмертні романи, а Рокфеллера накопичувати мільйони, які так і не довелось витратити. Це пристрасне бажання змушує людей одягатися за останньою модою, купувати автомобілі дорогих марок, говорити про свої видатні заслуги або вихваляти своїх дітей. 
Дейл Карнегі зазначав: «Якщо ви скажете мені, як ви досягаєте відчуття власної значущості, я скажу вам, хто ви є». Я ж прихильник думки, яка висвітлює вміння пробуджувати ентузіазм. Це спосіб розвивати те краще, що має людина від народження, на основі справедливої оцінки її якостей. Так вже склалося, що в сучасному світі те, що колись було незвичайним явищем, стало напрочуд повсякденним і примітивним. Якщо колись татуювання прикрашало тіла небагатьох людей і вважалося, деякою мірою, «екзотикою», то в наш час більш екзотичним є юнак або дівчина, які обійшлися без цих «прикрас». В зоні ризику «впливу мас» є саме молодь, свідомість і світосприйняття якої ще не цілком сформована. Тож важливо іноді залишатися з собою один на один аби краще зрозуміти себе і зробити переоцінку цінностей.
  Не завжди все залежить від умов і сезонних трендів. Поняття «престижного існування» не висвітлюється на тижнях моди в Нью-Йорку. Важливо залишатися собою. Навіть якщо буденність не залишає місця вдосконаленню, не треба знищувати свою унікальність, яка непідвладна жодним часовим або суспільним змінам. 
Сьогодні престижно бути собою, як не крути.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.