Магія Львову, або що нам запозичити із прогресивного досвіду.

17 червня 2014, 15:08
Власник сторінки
адвокат, громадський діяч
0
67
Магія Львову, або що нам запозичити із прогресивного досвіду.

Враження із відрядження 11-12 червня 2014 р.

Мимоволі переходжу на українську, хоча зазвичай спілкуюся російською і не через те, щоб уникнути напруження: львів’яни привітні до всіх, незалежно від того, якою мовою говорить людина. 
Протягом останніх років Львів абсолютно заслужено став центром як внутрішнього, так і закордонного туризму в Україні. Окрім історичних та культурних пам’яток, там створили сучасну інфраструктуру, яка мало чим відрізняється від європейських зразків. 
На стіні будинку у центрі побачив трафаретний напис: «Львів - рай для туристів, ад для робітників».Не знаю, що мав на увазі автор, але я зрозумів так: затишність та комфорт гостей - результат напруженої роботи містян, від міської влади до робітників.Завдяки такому підходу, туризм став важливою частиною міської економіки. 
Важливі здобутки і в інших галузях: реформа міського транспорту ще триває, але вже сьогодні нові підходи в організації дозволяють оновлювати 10% рухомого складу на рік; незважаючи на кризу та перешкоди у фінансуванні з боку казначейства, у місті будуються справді якісні сучасні дороги. Читав у ЗМІ, що у трамваях запровадили WI-FI: спочатку думав, що це PR прогресивного мера, але виявилося, що є цілком прагматична суспільна мета: залучати молодь користуватися електротранспортом, що розгрузить автомобільний та зменшить навантаження на дороги, особливо у центрі. 
А це робить місто зручним для мешканців. 
Раніше Полтава була однією з перших в Україні щодо багатьох напрямків муніципального життя. На жаль, в останні роки ці позиції були втрачені. Надолужувати треба, використовуючи сучасний досвід успішних українських міст, у тому числі Львова. Головне - любити своє місто і працювати на те, щоб воно стало кращим. 
Все у нас буде добре! 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: туризм,Полтава,Львів,місцеве самоврядування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.