Прес-реліз

27 вересня 2017, 15:07
Власник сторінки
0
83
Прес-реліз

Фундація АнтиСНІД-США в Україні та КМДА об’єднались, аби відправити епідемію ВІЛ/СНІД у нокаут

Фундація АнтиСНІД-США в Україні (AHF Ukraine) та Київська міська державна адміністрація сьогодні підписали Меморандум про співпрацю в боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІД. Це приклад  масштабного співробітництва між місцевою владою та найбільшою в світі міжнародною неприбутковою організацією. В рамках меморандуму AHF Ukraine збільшить свою участь в програмах безкоштовного тестування на ВІЛ, інтегрованої допомоги ВІЛ-позитивним пацієнтам, а також у проведенні масштабних соціальних інформаційних кампаній для мешканців та гостей столиці.

 

Нещодавно AHF Ukraine запустила масштабну соціальну кампанію «Нокаутуй ВІЛ» із залучення українців до безкоштовного тестування на ВІЛ за участі 19 відомих українських боксерів. Підписання Меморандуму стало кроком на шляху зміцнення співробітництва та наступним символічним ударом по епідемії.

 

«Метою Меморандуму є реалізація спільних проектів, направлених на виконання національних та місцевих програм протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу в столиці України. Ці питання є пріоритетними для нас. У 2016 році Київ підписав Паризьку Декларацію, приєднавшись до ініціативи  Fast Track Сities. Таким чином, Київ взяв на себе зобов’язання прискореного подолання епідемії ВІЛ/СНІД до 2030 року. Місто Київ стає лідером у боротьбі з ВІЛ в Україні. Сьогодні ми раді вітати зміцнення співробітництва з таким досвідченим партнером, як фундація АнтиСНІД-США в Україні у питаннях  виявлення нових випадків ВІЛ в столиці, децентралізації та розширення доступу до  антиретровірусної терапії, а також зміцнення профілактичних програм, адже ця організація вже 30 років по всьому світу активно бореться з епідемією ВІЛ/СНІД»,                - зазначив голова КМДА Віталій Кличко.

 

В 2016 році 23% всіх випадків ВІЛ по Україні були виявлені завдяки тестуванню саме в пунктах AHF Ukraine. Всього з 2010 року  AHF Ukraine протестувала 311 788 людей, у 14137 виявили ВІЛ. Сьогодні 203 пункти безкоштовного тестування на ВІЛ цієї організації працює  в 11 регіонах України, пункт тестування «AHF Checkpoint Kyiv», а також мобільний пункт тестування.  Завдяки зусиллям організації 27 000 пацієнтів отримують лікування та медичні сервіси у 38 медичних закладах по всій Україні.

 

З боку AHF Меморандум підписала Тері Форд, голова по глобальній адвокації на політиці, - «Фундація АнтиСНІД-США в Україні, AHF Ukraine, вже реалізує кілька проектів в напрямку боротьби з епідемією ВІЛ/СНІД. У минулому році AHF Ukraine відкрила першій у Східній Європі пункт безкоштовного експрес-тестування на ВІЛ «AHF Checkpoint Kyiv», та розпочав роботу мобільний підрозділ  з тестування, який проводить тестування на ВІЛ для важкодоступних категорій населення. Ми маємо за честь підписати цей меморандум, який має за мету зміцнення наших спільних з Київською міською державною адміністрацією зусиль, спрямованих на викоренення СНІДу в столиці України та по всій країні».

 

Київ входить в список 27 міст по всьому світу з найбільшим рівнем епідемії ВІЛ/СНІД На сьогодні 12259 людей живуть з ВІЛ в Києві і ще більша кількість людей не знає про свій діагноз. Завдяки зусиллям AHF Ukraine з 2009 року більше ніж 33 000 жителів Києва протестувались на ВІЛ, а 1480 дізнались про свій ВІЛ-статус. Більше ніж 2500 людей отримали медичні послуги за підтримки AHF Ukraine в Києві.

 

Довідка

 

AIDS Healthcare Foundation - найбільша в світі ВІЛ-сервісна організація, яка надає медичну допомогу та/чи медичні послуги більше, ніж 800 000 пацієнтам в США, Африці, Латинській Америці/Карибському регіоні, Азії/Океанії та Європі. Щоб дізнатися більше, будь ласка, відвідайте наш вебсайт: www.aidshealth.org, чи сторінку на Facebook: а також читайте нас на Twitter: @aidshealthcare та Instagram:

 

Всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 287 968 нових випадків ВІЛ-інфекції, від СНІДу в Україні померло 39 885 осіб. 130 410 осіб з ВІЛ-інфекцію перебувають під медичним спостереженням.

Найвищі рівні поширеності ВІЛ-інфекції реєструються в Одеській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Київській та Чернігівській областях, а також у м. Києві.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: ВИЧ/СПИД,Виталий Кличко,меморандум
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.