Коли нічого сказати про свої здобутки, починаєш критикувати інших…

15 вересня 2017, 19:01
Власник сторінки
analiniks
0
90

29 червня 2017 року відбулася спільна прес-конференція медиків-волонтерів Першого добровольчого медичного шпиталю ім. Пирогова за присутністю екс- Голови СБУ, лідера руху «Справедливість»

29 червня 2017 року відбулася спільна прес-конференція медиків-волонтерів Першого добровольчого медичного шпиталю ім. Пирогова за присутністю екс- Голови СБУ, лідера руху «Справедливість» Валентина Наливайченка.

І перша частина прес-конференції, на якій висловлювались волонтери щодо необхідності надання соціальних і правових гарантій усім захисниками України, цілком зрозуміла. Проте не зрозуміло, навіщо на цю конференцію прийшов пан Наливайченко, і яким чином його виступ про начебто непрофесійність СБУ стосуються волонтерства і соціальних та правових гарантій для захисників Вітчизни. Здається, що цей інформаційний привід та майданчик був використаний паном Наливайченком у власних інтересах для піару своєї політичної сили та чергових необґрунтованих претензій на адресу Служби безпеки України.

В умовах російської агресії проти України, СБУ неодноразово заявляла про шкоду політичних сварок та необхідність єднання усіх патріотів.

А спостереження за політичною “роботою” Наливайченка виявляє системні намагання цього діяча у будь-який спосіб заробити власні політичні дивіденди та підвищити політичну ліквідність очолюваного ним громадського руху.

Обурює, що він це робить уже і спекулюючи на темі АТО та трагічній загибелі 27 червня офіцерів ГУР ГШ МО України та СБУ.

Деякі з моїх знайомих співробітників СБУ, хто виконував свої службові обов’язки в АТО, хто пліч опліч з військовослужбовцями ЗСУ та Нацгвардії України, бійцями добровольчих батальйонів і волонтерами дійсно «власною кров'ю і потом» зупинили російську військову машину, іноді розповідають про «миттєві» візити пана Наливайченка на Донбас. Настільки короткочасні, що змусили самого екс-Голову СБУ спочатку виправдовуватися за начебто «автоматичне отримання ним статусу учасника бойових дій», а потім публічно відмовитися від цього статусу через гучний скандал в українському суспільстві.

А після того, як Наливайченко дозволив собі повчати слідчих, експертів, криміналістів та оперативних співробітників правоохоронних органів як треба працювати, намагаючись вразити громадськість (яка необізнана зі специфікою діяльності силових структур), своєю винятковою професійністю, виникає питання до нього самого: «А що Ви робили пане Наливайченко перебуваючи на посаді Голови СБУ? Де ті професіонали, які були виховані під Вашим пильним наглядом?!» А ось після Вас (або незважаючи на ваше «керівництво») професіонали таємничим чином з’явились. І свідчення цьому - десятки знищених диверсійно-розвідувальних груп, попереджених терористичних актів та затриманих російських агентів.

Пан Наливайченко «таємничо» розповідає про якийсь «величезний витік інформації, унаслідок чого гинуть кращі контррозвідники» не надаючи ніяких конкретних фактів. А якщо за цими словами дійсно стоїть конкретна інформація, то її приховування є злочином. І також, що робив пан Наливайченко, перебуваючи в кріслі Голови, і де його здобутки в боротьбі зі зрадниками?

На словах Наливайченко добре знає, як саме потрібно комплектувати органи МВС та СБУ. Проте, чомусь забуває як він сам комплектував СБУ. Варто згадати тільки його заступників В.Ягуна, В.Циганка та славнозвісного Сергія Бондарчука.

Також, не можу не згадати «радників» В.Наливайченка - скандально «відомих» блогерів Сергія Іванова та Дениса Казанського, які спочатку (у 2014 році) радісно сприйняли пропозицію В .Наливайченка попрацювати в СБУ, а потім почали поливати його брудом. Доречи, Іванов до посади в СБУ (при Наливайченку), був звільнений з прокуратури за пияцтво, а потім почався його «зріст та просування»!. завдяки Інтернету та медійним технологіям – А апофеозом цього «просування» виявилось те, що всупереч всім правилам та статутам, пан Наливайченко перевершив себе – присвоїв звання «полковника» своєму ставленику «Іванову» (Казанцев не підійшов за прізвищем, не дуже російське, з уральським присмаком). Проте той все одно його прокинув потім (і зараз продовжує…)… мабуть забувся присягу прийняти!!! Тому і відповідальності в подальшому – ніякої.

А Сергій Бондарчук перебуває в розшуку Інтерполу, звинувачується українською прокуратурою в розкраданні 7,5 млн. доларів, колишній керівник «Укрспецекспорту» і як справжній «некорупціонер» у 2015 році втік до Англії і попросив політичного притулку начебто через переслідування (проте Інтерпол просто так у розшук людей не оголошує). Чим ці люди займались, нікому достеменно не відомо, проте зарплатню отримували, а може й не тільки зарплатню...

А звинувачення влади у недоліках у боротьбі з корупцією, повчання як це треба робити, взагалі можуть повернутися проти самого Валентина Наливайченка. Адже тепер – антикорупціонерам варто звернути увагу, яким таким «чудодійним» способом його дружина Олена у 2010 році отримала в подарунок квартиру, вартістю більше мільйона доларів, а у 2015 році, дочка Ольга отримала подарунок 4 земельних ділянки від батьків екс-голови СБУ, які вони (також «чудодійним» способом, отримали під час каденції Ющенко та головування СБУ Наливайченком).

Ну, а про його «роботу» після СБУ в компанії «Смайл Холд Лімітед», яка належить офшору з Белізу з невідомим власником, Валентину Наливайченку взагалі слідувало би промовчати, адже наразі він намагається активно критикувати наявність офшорів в українській економіці, стверджуючи, що вони її підривають та обіцяючи розпочати з ними активну боротьбу (правда після того, як «відмаже» свого грузинського друга від звинувачень у незаконному перетині кордону України та себе самого від звинувачень у допомозі в організації порушень Законів України про Державний кордон).

Наразі, сподіваюсь, що програми «Схеми» та «Наші гроші» ще не раз звернуть увагу на цю неоднозначну та таку змінливу постать. А після них – можливо – й правоохоронні органи. Або навпаки…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Украина,война
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.