ПЕРЕМОГА! Нас почули!

08 червня 2017, 23:07
Власник сторінки
Фінансист
0
231
ПЕРЕМОГА! Нас почули!

Відтепер кошти, які лишаються внаслідок перевиконання місцевих бюджетів, додатково працюватимуть на громаду без бюрократичних затримок.

Приємна новина – місцеві громади Київської області отримають додаткові кошти на благоустрій, енергозбереження та інші важливі першочергові програми. Все це – підсумок систематичної роботи протягом останніх місяців. Про все по порядку:

Весь минулий рік я говорила про те, що кошти, які лишаються в результаті різниці між дохідною та видатковою частинами загального фонду завдяки перевиконанню обласного бюджету, мають щоквартально своєчасно прийматися в дохідну частину і розподілятися на першочергові заходи місцевих громад.

В матеріалі від 16 березня 2017 року Трилогія "Фінанси Київщини", частина І. Невикористані залишки коштів, я наводила цифру - 275 мільйонів гривень с загального фонду обласного бюджету лишилися неосвоєними. Повна  ж сума залишків обласного бюджету (Загальний фонд + Спеціальний фонд)  сягнула 400 млн. грн.!

Ці кошти при своєчасній вірній реакції розпорядника коштів, Київської обласної державної адміністрації, мали б були піднятися в дохідну частину та стати корисними громаді.

Задля більш детального розуміння, про які цифра йде мова - пропоную невелику табличку, виконання дохідної частини загального та спецфондів обласного бюджету за перший квартал 2017р.

І ось сталося! Справа зрушилася с мертвої точки.

Завдяки змінам до Бюджетного Кодексу, які були прийняті в цьому році, в тому числі, з нашої ініціативи, Київська обласна рада на останній сесії в травні 2017 року ухвалила зміни до обласного Бюджету, які вже передбачають прийняття в дохідну частину 52 млн. грн. загального фонду (див. фото вище), які прийняті в дохідну частину і розподілені на капітальні видатки.

Підкреслю: ці гроші вже прийняті в дохідну частину і розподілені.

52 млн. грн. можуть бути корисні для жителів Київщини на такі речі як благоустрій, ремонт доріг, вдосконалення дитячих садочків та шкіл, енергозбереження тощо.

Більш того, прогноз перевиконання дохідної части бюджету Київської області за ІІ квартал орієнтовно очікується також 53-57 млн. грн.

На прикладі гарної роботи депутатського корпусу з коштами-залишками за перший квартал є гарантія, що й ці кошти так само своєчасно підуть додатковою допомогою місцевим громадам.

Невелика, але ПЕРЕМОГА!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.