На війні - не тільки похмурі будні

09 травня 2017, 17:10
Власник сторінки
директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД
0
88
На війні - не тільки похмурі будні

Героїчному 12-у батальйону «Київ», що перебуває в складі 72-ї ОМБР, 5 травня виповнилося 3 роки.

Героїчному 12-у батальйону «Київ», що перебуває в складі 72-ї ОМБР, 5 травня виповнилося 3 роки. З цього приводу командування батальйону за безпосередньої підтримки Координаційного центру допомоги учасникам АТО та їх сім’ям організувало святкування ювілею.

Зараз батальйон тримає позиції в районі Авдіївки – в одному з найбільш небезпечних напрямків, на якому перманентно ведуться бойові дії. Тож волонтери Координаційного центру разом із командуванням батальйону на чолі з комбатом Едуардом Пісоцьким відвідали кожну роту на «нульовці», аби передати продукти, одяг, засоби гігієни та вручити хлопцям нагороди. З нагоди ювілею нагороди, серед яких – грамоти, подяки, медалі “За відвагу та честь” і “За оборону рідної країни “, інші відзнаки – для вояків надали Українська спілка ветеранів Афганістану, Державна служба у справах ветеранів війни та учасників Антитерористичної операції, Міністерство оборони, Координаційний центр допомоги учасникам АТО та їх сім’ям, Київський міський Голова.

А по обіді відбулися урочистості: нагородження, привітання від командира 72-ї бригади Андрія Соколова, інших підрозділів Збройних Сил, Координаційного центру, воїнів-афганців, представників органів державної влади.

Також всі присутні вшанували пам’ять загиблих побратимів – бійців батальйону.

Завершив відзначення 3-ї річниці 12-го батальйону «Київ» святковий обід і концерт, який організували артисти Криворізького Палацу культури.

Вояки щиросердечно дякували волонтерам та артистам, адже найбільш приємно для наших Героїв є те, що до них постійно приїжджають люди, підтримують, забезпечують необхідними речами.

«Саме головне – аби ви, українські захисники, залишилися живими і здоровими, і з гідністю виконали бойову задачу. Ми всі хочемо, щоб ви швидше повернулися з війни з перемогою», – наголосив комбат Едуард Пісоцький.

«Для мене велика честь знати бійців героїчного 12-го батальйону «Київ» і мати можливість допомагати цим мужнім людям! Завдяки ним ми маємо можливість мирно жити й працювати, не чекаючи з жахом обстрілів. Я зичу нашим Героям повернутися живими і неушкодженими додому, де їх чекають батьки, сестри, дружини, діти! Я бажаю їм і всій Україні якнайшвидшого закінчення війни і настання омріяного миру», – зазначила в своєму вітальному виступі керівник Координаційного центру Вікторія Самойленко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.