Чому я проти введення пені за прострочку платежів за комірне (ЖКХ).

19 лютого 2017, 06:01
Власник сторінки
лікар, В.а.
0
106

Платежі за комірне слід платити вчасно. Але чи залежить ця вчасність від нас самих? Ви скажете, що здебільшого так. А я б дослідив перепетії на власному прикладі. Про це мій опус далі.

Я вважаю таку пеню нині несправедливою: 
    Вранці 15лютого2017р, електронна платіжка ГІОЦ з'явилася на сайті в Особистому кабінеті на утримання будинку, холодну воду, електроенергію, водовідведення та газ (на опалення та гарячу воду графи ще не з'явилися). А паперової досі небуло. В електронній платіжці з сайту суми до сплати зазначені не зручно (а то і помилково), бо в них відсутнє зазначення розміру субсидії. В паперовому рахунку, наприклад за за грудень, на газ є корекція та зазначається розмір субсидії. Сама електронна платіжка ГІОЦ зроблена так по дурному, що всі графи скоригувати теж не можливо, а можна лише окремі. Якщо зараз сплатити за утримання будинку, то, коли прийде за опалення, слід буде повторно сплатити тей же розмір оплати (бо графу не прибереш). Минулого місяця платіжки Київенерго з'явилися 21 січня з проханням сплатити до 20 числа! Епопея продовжується. 
   Десь вдень дозвонився до Киїенерго: оператор сказав, що в них субсидія надійшла і за гарячу воду борг (бо то показники лічильника за гарячу воду з ГІОЦ не надходили, дак ввів через сайт Київенерго в кінці січня), а за опалення - переплата ( бо ті лічильники перевіряю не я сам особисто). Вечір. Паперових платіжок ще немає. На сайті ГІОЦ в особистому кабінеті з'явилися графи на опалення та гарячу воду, але заповнено без врахування субсидій. За утримання будинку субсидія врахована. На сайті самого Київенерго зазначено, що данні за цей місяць не остаточні та ще можуть змінюватися до кінця місяця.
     Наступив новий день - 16 лютого. Платіжка ГІОЦ паперова з рахунками на утримання будинку та холодну, а також на водовідведення гарячої води (ВГВ) з врахуванням субсидії надійшла вдень. За все треба платити... За ВГВ навіть переплата! А за газ, опалення та гарячу воду платіжок ще немає. За електроенергію, кажуть, платіжку надсилають тільки за наявнності боргу. Написав до Київводоканалу. 
    Ранок 17.02.2017. Отримав повідомлення Київвводоканал  електронною поштоюу: 
Ваше звернення зареєстровано 17.02.2017 за номером Б-4554/0/8/15-17 та опрацьовується. Тема звернення:
 Консультація щодо опломбування/розпломбування лічильника (а не те, що я писав)
 Текст звернення: Особовий рахунок: ******
В платіжці станом на 01.02.2017 зазначено надмірний обсяг споживання холодної води - 27.1 (поточні 161.1; попередні 134.0), хоч ми використовуємо десь по 3-5 щомісяця. У платіжці за 01.01.2017 (попередній) споживання 3.0, поточні 158.2; попередні 155.2, а сплатив я за показником 163.1 (108.78-88.92=19.86) обов'язковий платіж 19.87: була перепалата та субсидія (субсидія на весь опалювальний сезон). Нині на лічильнику 167.1. Отже за січень та початок лютого ми витратили 4.0 (після останньої сплати). Але ж не 27.1! Нам потрібен перерахунок та пояснення, як враховувати субсидію, бо витрати наші менші обов'язкового платежу (якщо врахувати субсидію та витрати). 
Орієнтовна дата відповіді 19.03.2017.
    Для тих, хто ще цікавиться цією епопеєю. Настало 18.02.2017р. нових платіжок немає. електронний сайт Київгазу тимчасово не працює з технічних причин. У сайті ГІОЦ виникли зміни: в особистому кабінеті сума знизилася та показало переплату за опалення, суму за утримання будинку, переплату за електрику... Та за газ сума без врахування субсидії та за холодну воду ота "неточна". Вдень надійшла платіжка Київенерго на папері з тим же, що і на сайті. "Скоригував газ" за поточний місяць по платіжці за попередній, а воду по лічильнику і сплатив через інтернет банківською карткою. Платіжки за газ ще так і не було!
Спросите чому? А я в ранковому шоу по телебаченню подивився гороскоп на свій знак. А там порада: сьогодні вигідно борги сплатити та розрахуватись!
Всім бажаючим додатрок: перелік сайтів щодо вигод.
https://www.gioc.kiev.ua/
http://kyivenergo.ua/te-home/
http://vodokanal.kiev.ua/ua
http://energy.kyivgaz.ua/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.