Таємниця ОСББ

06 березня 2016, 01:17
Власник сторінки
Голова Асоціації ЖБК та ОСББ
0
481
Таємниця ОСББ
Перша Муніципальна Школа ОСББ

Зрозумійте мене вірно, я не лякаю вас казками про іржаві труби у підвалі чи діряві дахи, я кажу про реальну загрозу втратити контроль над своїми будинками!

Хочу відкрити вам страшну таємницю: з 1 липня 2016 року вступає в силу закон № 417, який повністю ліквідує монополію ЖЕКів і передає всю відповідальність жителям будинків. Яким буде життя без ЖЕКів? Як створити Об’єднання? Що потрібно знати? Хто встановлюватиме тарифи?
Ці питання вже сьогодні гостро постали перед всіма співвласниками житлових та нежитлових приміщень всієї України. Тільки в Києві нараховується приблизно 10 000 багатоквартирних будинків, які підпорядковані державним та приватним ЖЕКам, і господарям усіх цих помешкань терміново потрібно створювати об’єднання.
Інакше – «смерть»…
Зрозумійте мене вірно, я не лякаю вас казками про іржаві труби у підвалі чи діряві дахи, я кажу про реальну загрозу втратити контроль над своїми будинками!
За невиразним терміном «ліквідація ЖЕКів» ховаються серйозні наслідки Закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».
У разі не створення власниками квартир та нежитлових приміщень ОСББ у своєму будинку до 1 липня цього року (ЗАЛИШИЛОСЬ УСЬОГО 4 МІСЯЦІ!!!), вам примусово нав’яжуть Управляючу компанію (хто вирішує яку саме, чим буде керуватися при підборі компанії Закон не роз’яснює), яка буде одноосібно вижимати з ваших будинків та гаманців останні гроші, установивши той тариф за утримання будинку та прибудинкової території, якій заманеться!
Є і інший шлях передбачений Законом № 417, більш оптимістичний, це згуртування суспільства, сусідів, власників житла та створення Об’єднання у кожному будинку. 
Альтернативи створенню ОСББ в Україні не існує, як нема її в інших, більш розвинених країнах світу, там десятиріччями працюють і довели свою ефективність кондомініуми (лат. con — разом і dominium — володіння) під керівництвом співвласників такі будинки перетворилися на справжній рай, в якому комфортно почуваються всі мешканці та створені умови для якісного життя.
Ви спитаєте, як нам створить ОСББ, а я відповім, приходьте на безкоштовні семінари Першої Муніципальної Школи ОСББ.
От же, 15 березня (вівторок) о 19.00
Перша Муніципальна Школа ОСББ - продовжує навчати мешканців Києва і відповідати на їхні запитання стосовно створення об’єднань та самоорганізації. 
Що цікавого буде: алгоритм створення ОСББ у вашому будинку і наприкінці практичні завдання для команд з метою закріплення знань.
ОСББ (Об’єднання Співвласників Багатоповерхових Будинків)
- чим краще за ЖЕК?
- як створити?
- чим відрізняється від ЖБК (Житлово-будівельний кооператив)?
- не всі мешканці хочуть. Що далі)
- хто в домі господар?
ОСН (Орган Самоорганізації Населення)
- що це і навіщо воно нам?
- чим відрізняється від ОСББ і чому це вихід для малоквартирних будинків?
- як створити?
Головний викладач - Костянтин Киричук, Голова Асоціації ЖБК та ОСББ.
Всім бажаючим відвідати семінар прохання реєструватися! (Кількість місць обмежена)
УЧАСТЬ БЕЗКОШТОВНА
Дата: 15 березня (вівторок)
Час: 19.00
Адреса: вул. Митрополита Василя Липківського (вул. Урицького), 41
Конт. телефони: 
(093) 124 99 53

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: ЖКГ,ОСББ,підвищення тарифів на послуги ЖКГ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.