Парадокси українського слідства

03 березня 2016, 14:24
Власник сторінки
0
39
Парадокси українського слідства
Дмитро Шумейко

Відкрито кримінальне провадження проти Дмитра Шумейка заступника начальника управління – начальника слідчого відділу шевченківського ГУМВС України в м. Києві.

25 лютого 2016 року cуд задовольнив скаргу Народного Депутата України Сергія Капліна на бездіяльність прокуратури м. Києва, та зобов'язав внести до ЄРДР заяву про кримінальне правопорушення вчинене Дмитром Шумейком, а саме намагання перешкоджати розслідуванню по справі Володимира Іщука стосовно розкрадання державних коштів Концерну РРТ. Нагадаємо,  що 18 вересня 2015 року, Дмитро Шумейко телефонним дзвінком наказав припинити обшук, який проводився в приміщенні концерну РРТ співробітниками МВС.

 В той же час ЗМІ неодноразово висвітлювали цей корупційний скандал. Нагадаємо, що Іщук підозрюється у корупційних схемах, та незаконній трансляції, за рахунок держави сепаратистських каналів на окупованій території. Громадське об’єднання «Інформаційний Майдан»,  неодноразово закликало владу звернути увагу на темні справи які відбуваються навколо  КРРТ, та запобігти найтяжчим злочинам проти держави. Відреагував на заклики «Інформаційного Майдану»  Андрій Крищенко – новий начальник Головного управління Національної поліції м. Києва. За його допомогою, 25 січня 2016 року було відновлено кримінальне впровадження щодо Іщука.

Також співучасником протиправних дій у цій справі,  може бути сам Прем’єр-міністр України.  За заявою Капліна (як повідомляє УНІАН) було відкрито кримінальне провадження проти Яценюка, стосовно отримання хабара в розмірі трьох мільйонів доларів. За призначення Володимира Іщука генеральним директором Концерну РРТ.  Сергій Каплін : " Я звертався в Генпрокуратуру з вимогами відкрити справу і розслідувати корупційний скандал. До мене надійшли факти, що ставленик  Яценюка Володимир Іщук отримав свою посаду за 3 мільйони  взятки, особисто прем’єру . ГПУ  це проігнорувало  тепер суд зобов’язав,  прокуратуру звернути увагу на це неподобство", - повідомив нардеп.

Не зважаючи на намагання Яценюка «кришувати» корупційну мафію, Сергій Каплін застеріг всіх правоохоронців, державних службовців не, адже кожен понесе невідворотне покарання, за вчинені злочини.

Посилання на матеріал:

http://obozrevatel.com/crime/41206-3-mln-za-dolzhnost-gpu-obyazali-otkryit-delo-protiv-yatsenyuka-vzyatochnika-nardep.htm

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.