Життя-це непередбачувана річ

11 лютого 2016, 11:31
Власник сторінки
0
50

і нажаль інколи важкі життєві ситуації торкаються не тільки дорослих та сильних людей, а й маленьких дітей. Проблеми та кризові ситуації випадають на їх ще тільки розпочату долю. Діти достатньо гостро сприймають події, які змінюють звичність їхнього середовища та нерідко вони не можуть прямо сказати про це.

Оскільки діти не здатні повністю самостійно побороти кризи, їм необхідна допомога та підтримка. Мати Тереза сказала, що життя треба виборювати. Тому аби діти не впали в депресію та не погіршили свій стан, існує кілька рекомендацій щодо допомоги дітям в кризових ситуаціях.

Наприклад:

1. Сприяйте тому, щоб дитина мала повноцінний сон, відпочинок, позитивні враження. Організуйте заняття спортом, танцями.
2. Не примушуйте дитину їсти, якщо вона не має апетиту.
3. Забезпечте посилене надходження рідини у організм дитини – вода, солодкий чай, сік, морс тощо.
4. Не відмовляйте дитині у солодкому, яке викликає позитивні емоції, 
почуття безпеки та стимулює роботу мозку.
5. Частіше обіймайте, гладьте дитину, тримайте за руку, робіть масаж – 
позитивні тілесні контакти дуже корисні для зняття напруги.
6. Читайте дітям оповідання та казки, де описуються сюжети подолання 
страху героями.

Навіть маленька дитина потребує пояснення того, що відбувається. Тому варто розповідати дитині певну кількість інформації, аби в дитина відчувала себе не обмеженою від світу. З будь-якою дитиною треба якомога більше розмовляти та вислуховувати

Наразі в країні створено велику кількість центрів допомоги дітям, які 
опинились в кризових ситуаціях. До яких можна звертатись за телефонами:

099-632-18-18, 093-609-30-03, 068-770-3-770, 044-288-33-48 з 11.00 до 19.00.

Також Благодійний організація «Благодійний Фонд Український Дім» за адресою: вул.Хрещатик, 2, веде активну роботу по психолічній допомозі для внутрішньо переміщених осіб. 
Не будьте байдужими та безвідповідальними, допомагайте тим, хто потребує допомоги!

Безкоштовна психологічна допомога надається в рамках реалізації ініціативи «Психологічні послуги для внутрішньо переміщених осіб з Криму та Східних регіонів України» за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Уряду Японії (в межах проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні»).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.