В Києві впровадили Відкритий бюджет міста

05 червня 2015, 17:14
Власник сторінки
0
121

Хочу ще раз привітати Киян з впровадженням Відкритого Бюджету міста Києва на базі рішень SAP. Це реальний крок у боротьбі з корупцією, до контролю громади над бюджетом та до прозорості влади!

Київ увійшов до складу міст світу, які впроваджують концепцію «SMART City» («розумне місто»). Київ став першим містом України, де відкривають детальний і всебічний аналіз доходів і витрат муніципального бюджету. Адміністрація столиці таким чином робить прозорою для громадян ефективність використання муніципальних коштів.

Проект «Відкритий бюджет» – частина довгострокової програми SMART City зі створення в Києві комплексу рішень для «розумного» міста. Серед пріоритетних завдань – управління міською нерухомістю, електронні держпослуги для громадян, бюджетне планування та ін.

Тобто, тепер всі надходження та витрати бюджету столиці можна побачити в онлайн режимі. Всі дані завантажуються автоматично, людський чинник зведено до мінімуму, що буде запобігати корупції.

А щодо наступного етапу розвитку цієї програми, ми плануємо зробити відкритими всі закупівлі, оскільки, коли всі тендери будуть у відкритому доступі – це буде зменшувати корупційні ризики та можливості зловживань. З впровадженням онлайн-системи тендерних закупівель, кожен киянин зможе подивитись активні запити та прийняти участь в тендері. В свою чергу це дозволить заощаджувати кошти міста та направляти заощадження на потреби столиці – відновлення шкіл, дитячих садків, створення скверів тощо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.