КИЇВСЬКІ ЧИНОВНИКИ МОЖУТЬ ОСТАТОЧНО ЗНИЩИТИ «КОМУНАЛКУ» СТОЛИЦІ

14 травня 2015, 00:04
Власник сторінки
политолог, политический консультант
0
291

14 травня сесія Київради має намір прйняти рішення про реорганізацію системи ЖКГ – шляхом створення ще одного монополіста . Для того щоб побороти корупцію дехто в мерії хоче її очолити!

Що пропонується? Створити 10 КП (комунальне пидприємство) «Керуюча компанія по обслуговуванню житлового фонду ____________ району» відповідно до кількості районів в м. Києві, які не є правонаступниками попередніх відповідних КП (яких по місту Києву аж 63) та починають роботу (надання послуг з утримання житлового фонду та прибудинкової території) з травня 2015р.

Крім того, пропонується прийняти рішення Київради про створення Комунального Господарського Об’єднання «Центр комунального сервісу» , яке бере на себе функцію управління старими 63 КП  - по суті мова йде про управління боргом  в 1,1 млрд. грн. перед Київенерго, Водоканал, Київгаз, Податковою та іншими постачальниками та дебіторською заборгованістю мешканців за комунальні послуги за минулі періоди. Крім того даному Об’єднанню планується передати управління і 10 новоствореними КП що централізує вже поточні платежі мешканців за Утримання будинків та прибудинкових територій в одних руках – а це в середньому 2,2 млрд. грн. на рік. Крім того дане Об’єднання планує виставляти рахунки новоствореним 10 КП

Вже проведено скорочення персоналу на рівні 30-40%, що в абсолютних цифрах складає близько 3500 чоловік при 12000 працюючих на сьогоднішній день в  обслуговуючих КП. В основній масі скорочені це – прибиральниці сходових клітин, двірники, слюсарі-сантехніки, електрики, маляри, штукатури, покрівельники, майстри технічних та ремонтних дільниць, паспортисти, бухгалтери. В результаті скорочення необхідно виплатити близько 200 млн. грн. компенсацій та вихідного пособія скороченим працівникам – при цьому половину даної суми слід виплатити вже в травні – тобто негайно, а решту – до кінця року. Крім коштів бюджету м. Києва джерела таких виплат не існує.

Скорочено заробітні плати від 25 до 40% працівникам що залишаються працювати в нових КП. Даний захід не призведе до прибуткової роботи (вивільнення додаткових коштів) нових КП а лише зменшить їхні збитки.

Створення Комунального Господарського Об’єднання «Центр комунального сервісу» - це схема по ухиленню від оплати боргових зобов’язань старих 63 КП перед Київенерго, Водоканалом, Київгазом, Податковою та іншими постачальниками та перекладання цієї проблеми на бюджет міста, адже Київська Міська Рада несе відповідальність як засновник по зобов’язанням даних КП при їх реорганізації.

На думку експертів Центру дослиджень проблем громадянського суспільства, в створення ЦКС закладається корупційна схема по централізації в одних руках всіх поточних платежів мешканців міста за Утримання будинків та прибудинкової території та боргів мешканців за комунальні послуги за минулі роки. Дана схема вигідна лише тим, хто управляє даними грошовими потоками (2,4 млрд. грн. на рік)і лише погіршує якість надання послуг – адже виконавець послуг і отримувач коштів за цю послугу – це різні організації.

Подібне ОДНОЧАСНЕ скорочення персоналу та зменшення заробітної плати працівникам що залишаються, не просто погіршує і так аби-яку якість послуг, але і ставить під сумнів взагалі можливість надання послуги з Утримання будинків та прибудинкової території – адже більшість працівників просто приймає рішення звільнитися та стати на облік в центр зайнятості. Дана дія буде викликати негатив  і соціальну напругу в першу чергу у мешканців міста як споживачів послуги, що практично не надаватиметься.

Вартість «удосконалення структури управління житлово-комунальним господарством міста Києва» коштуватиме бюджету м. Києва 200 млн.грн.

Всі дії, що передбачені ініціаторами даної постанови КМР не призводять до жодного позитивного зрушення як в короткостроковому так і в довгостроковому періоді – постає питання в професійності підготовки даної постанови і доцільності та ефективності у витраті 200 млн.грн. коштів з бюджету м. Києва.

Як стевржують громадські активісти, фактичний ініціатор «реформи» Петро Олександрович Пантелеєв (заступник Віталія Кличка по ЖКГ та промисловості) та офіційні організатори створення Центру комунального сервісу Малихін Олександр Володимирович (заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури), заступник директора КП «Дирекція» Деснянського району Світлана Станіславівна Козловська та заступник директора Шевченківського КП «Центр обслуговування споживачів» Катерина Миколаївна Саркісова.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Тарифы ЖКХ,КМДА,корупція,Київрада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.