Киян знову хочуть цосити

15 квітня 2015, 01:22
Власник сторінки
политолог, политический консультант
1
319

Централізація управління надання житлово-комунальних послуг створює ризики запровадження корупційних схем. Хтось в КМДА має намір отримати ласий шматок міслького бюджету

Як зазначається в матеріалах журналістського розслідування СпільноТВ, групою людей на чолі з заступником голови Київської міської державної адміністрації Петром Пантелеєвим, який курує питання ЖКХ, розробляється нова схема для контролю за київським ЖКХ. 16 квітня на пленарному засіданні ІІІ сесії Київської міської ради буде спроба протягнути “ЦОС” з порушенням стандартних процедур - без громадського обговорення, правового та економічного обгрунтування створення нової структури. Є ймовірність, що ми маємо справу з черговою корупційною схемою. Дехто в КМДА хоче тишком нишком покласти собі в кишеню контроль за бюджетом ЖКХ м. Київ, який складає 2.4 млрд  гривень.

Проект комунального господарського об’єднання «Центр комунального сервісу» або “Центр обслуговування споживачів (ЦОС)”

1. 16 квітня в на пленарному засіданні ІІІ сесії Київської міської ради планують голосувати за проект створення комунального господарського об’єднання «Центр комунального сервісу», якого не було в порядку денному. Така «реформа» насправді централізовує те, що потрібно децентралізувати. Подібні ініціативи мають проходити публічне обговорення, до якого треба залучати експертів, а також вивчати думку громадськості та проводити аналіз. Подібний процес не мав місце.

2. У пояснювальній записці до проекту рішення Київради не вказано джерел фінансування новоствореного об’єднання, порядок розпорядження коштами комунальними підприємствами та ін.

3. В статуті проекту описані загальні положення напрямків роботи об’єднання і не надано пояснень щодо реалізації його мети. Це унеможливлює контроль з боку районних адміністрацій за діяльністю комунальних підприємств.

4. Створення Центру зведе до мінімуму значення районних рад, оскільки вони не прийматимуть рішень. Таким чином, депутати від районних рад, які будуть обрані на виборах у жовтні, фактично не матимуть жодного впливу.

5. При такій системі подовжиться процес прийняття рішення.

6. За проектом комунальні підприємства зобов’язуються передати свої повноваження у Центр комунального сервісу, який, проте, не приймає на себе їх боргові зобов’язання перед місськими монополіями, однак боргові зобов’язання мешканців по квартплаті передаються в управління даному Центру ( Враховуючи що пан Пантелеев має практичний досвід по залученню приватних колекторських структур до роботи з мешканцями по боргах за комунальні послуги, стає зрозумілим навіщо йому це потрібно). Нести відповідальність за збитковість продовжуватимуть комунальні підприємства. Але новостворене об’єднання зобов’язане прийняти на себе боргові зобов’язання всіх комунальних підприємств, які будуть входити до його складу. Про це йде мова у положеннях пункту 1 рішення Київської міської ради від 18.06.2009 № 620/1676 «Про деякі майново-правові питання реорганізації підприємств житлово-комунального господарства м. Києва». Там закріплено, що при реорганізації або ліквідації комунальних підприємств з обслуговування житла або при передачі житлового і нежитлового фонду на обслуговування іншим організаціям орган, який приймає таке рішення, зобов’язаний визначити правонаступника боргових зобов’язань комунальних підприємств перед підприємствами-кредиторами.

7. Таке об’єднання буде забирати лише грошові потоки, які неможливо буде проконтролювати. Таким чином, фактичний ініціатор «реформи» Петро Олександрович Пантелеєв (заступник Віталія Кличка по ЖКГ та промисловості) та офіційний організатор створення Центру комунального сервісу Малихін Олександр Володимирович (заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури) намагаються узаконити чергову корупційну схему.

8. Центр буде виставляти районним КП, у яких сам же забере функції, рахунки за послуги.

9. Петро Пантелеєв намагається створити нову «надструктуру» за такою ж схемою, за якою було створено Всеміську диспетчерську, яка тепер коштує в 2 рази дорожче, ніж утримання диспетчерських, які раніше існували при ЖЕКах. Ця ініціатива була проштовхнута ще тоді, коли головою КМДА був Олександр Попов.

10. Ідеологами проекту Центру виступають також заступник директора КП «Дирекція» Деснянського району Світлана Станіславівна Козловська та заступник директора Шевченківського КП «Центр обслуговування споживачів» Катерина Миколаївна Саркісова.

11. Створення Центру комунального сервісу – бонусна частина для Петра Пантелеєва. Управлінням ЖКГ всіх 10 районів м. Києва підпорядковується близько 1 000 000,00 кв. метрів житлових та нежитлових приміщень, контроль над якими після створення Центру комунального сервісу переходить до пана Пантелеєва.

12. Подібна “ЦОС” структура працює в Шевченківському районі близько чотирьох років і показала свою повну неефективність.

 

Розслідування Spilno.TV

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: коррупция,КМДА,Виталий Кличко,ЖЭК,проблемы ЖКХ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.