Яценюка має розібратися із підлеглими, які не передають Києву причали Києва

30 жовтня 2014, 13:37
Власник сторінки
журналіст
0
62

Міністерство інфраструктури України, якому належить переважна більшості причалів у межах м. Києва, не дає згоду на передачу зазначеного майна Києву.

Таку відповідь отримав на своє звернення до мера Києва В. Кличка, в якому я закликав мера ініціювати розгляд питання Київрадою щодо передачі причалів у межах Києва з балансу держави на баланс міста.

Як йдеться у відповіді, протягом останніх років КМДА відповідно до указу Президента України від 2008 року «Про невідкладні заходи щодо розвитку м. Києва» продовжувала опрацьовувати питання передачі причалів та гідротехнічних споруд, які перебувають у державній власності в межах Києва, до сфери управління КМДА. Проте Міністерство не надає на це згоди.

Причали на Дніпрі це те саме, що автобусні зупинки чи станції метро - вони є частиною, в тому числі і транспортної інфраструктури міста, яке повинно розвиватися не лише на суходолі, а й використовувати Дніпро як частину транспортного руху. Практично всі міста світу, які стоять на воді, використовують водний простір для комунікації, а у Києві ця сфера занедбана. Тож і поведінка Міністерства інфраструктури дивна. Таке враження, що воно працює проти киян.

Нагадаю, що за останні роки Київ передав безліч об’єктів з балансу міста на баланс держави, тому він звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням стати на бік міста і сприяти поверненню причалів Києва до власності столиці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.