Як у нас точиться боротьба за «місце під сонцем»

20 жовтня 2014, 19:31
Власник сторінки
0
44

Якщо судити за зовнішніми ознаками, кількістю розвішених банерів, встановлених агітаційних наметів, передвиборча кампанія в ОВО№217 (Оболонь) набирає все більших обертів.

Якщо судити за зовнішніми ознаками, кількістю розвішених банерів, встановлених агітаційних наметів, передвиборча кампанія в ОВО№217 (Оболонь) набирає все більших обертів. Все запеклішою розгортається боротьба за розум виборців, боротьба за формування у них «власної» думки про те, кому саме із кандидатів у народні депутати України віддати свої уподобання.

Все б нічого, але ведеться вона здебільшого брудними методами. Поки що ми ще навчилися поважати один одного, змагаючись за підтримку виборців, не вміємо толерантно ставитися до точки зору і дій інших. Якщо вішаємо листівку свого кандидата, то обов’язково - на обличчя опонента. Групи спеціально навчених вандалів нишпорять по вулицях і подвір’ях, остервеніло зриваючи наочну агітацію конкурентів. Об’яви про зустріч кандидата з виборцями висять не більше 10 хвилин. Складається враження, що члени спеціального загону сидять десь у засідці, очікуючи в готовності зробити чергову капость. Може хтось їх і зрозуміє: за таку творчу, ризиковану роботу молоді і вандали у літах отримують по 300 гривен на день.

Одного ранку, йдучи на роботу, куди не глянеш - скрізь зображення Вадима Столара, оку немає де відпочити. Наступного ранку замість хитруватої посмішки В.Столара ще у більшій кількості стовпи окупували фотографії В.Стровойта. (Не уявляю, як 24 жовтня усе, що понавішували тільки В.Старовойт і В.Столар можна буде своєчасно зняти.)

І таку зміну декорацій можна спостерігати щоранку. Йде серйозна боротьба товстосумів. Цікаво, кому, потрапивши під рекламний прес віддадуть перевагу оболонці, мафіозі вищого ґатунку В.Столару, чи божку місцевого масштабу В.Старовойту, який, схоже, має наміри накрити весь район базарами та автостоянками.

За розмахом наочної агітації В.Столар перекрив будь-кого із кандидатів, що балотуються у всіх київських виборчих округах. Більшість партій і близько не мають таких фінансових можливостей, як Столар. Якби у нас відповідні органи не лінувалися і підрахували скільки він витратив коштів на наочну агітацію, то, дивись, він уже б і перестав бути кандидатом.

Складається враження, що, наприклад, для В.Столара закони не писані. Він явно, демонстративно їх ігнорує. Закон про вибори забороняє: розміщувати наочну агітацію до офіційної реєстрації; здійснювати підкуп виборців; розміщувати агітаційні матеріали в метро. Проте, незважаючи на це, вже за 3 дні до реєстрації водіям і сонним пасажирам з кожного стовпа посміхалося самовпевнене обличчя В.Столара. Досвідчена росповсюджениця хабарів Морозова Галина Іванівна, яка заслужила на довіру В.Столара ще на попередніх виборах, знову із завзяттям взялася за таку прибуткову для неї справу. Благо охочих продати свою совість є ще чимало. На станціях метро «Мінська» та «Оболонь» красуються величезні полотна з відповідним логотипом та гаслом В.Столара «Любимо Оболонь!»

Чомусь не боїться В.Столар наших судів. Застосовує щодо них свій універсальний підхід? Сподівається на їх продажність, лінь та некомпетентність? Та й санкцій він не боїться. Що там якесь «попередження». Що воно для нього? Навіть менше ніж дрібниця. А справу зроблено, він випередив у передвиборчій гонці своїх суперників на декілька днів.

І це ще не все, Столар був би не Столаром, якби він не знайшов шляхи, якими собі на допомогу він підключив адмінресурс. Одні скажуть, що не встиг Цибульщак Леонід Олександрович очолити у вересні державну оболонську адміністрацію, як уже злигався із В.Столаром і піарить його на загальнорайонних заходах. Часу виконати хоча б одну із 60 проголошених ним обіцянок він не знайшов, а от позитив у Столара побачив відразу і заходився його стрімголов популяризувати.

Втім, так розмірковують ті, хто бачить те, що діється ззовні. Ті, хто обізнаний із ситуацією більш глибоко, знає, що все було так, але трошечки не так. Цибульщака Л.О. як людину, відому своїми зв’язками із делаварами В.Януковича, саме В.Столар зміг просунути цілеспрямовано під вибори на посаду, з позиції якої можна ненав’язливо прикрашати до невпізнанності заплямований образ свого благодійника. Борг треба відпрацьовувати. Та й подальшу свою долю новоспечений глава адміністрації, безумовно, пов’язує з великим Столаром. Хто ж не мріє мати кориша-покровителя у Раді?

Отак у нас виборюють депутатський мандат. Якось тоскно і тривожно за наше майбутнє. Як людям протистояти інформаційному бомбуванню, якому вини протягом місяця будуть піддаватися з боку Столара і таких, як він. Чи зможемо ми відрізнити зерна від полови?

Шановні виборці, не кваптеся із вибором свого обранця! Розумійте, що кожні вчинки мають наслідки. Підійдіть до виборів виважено, вдумливо, щоб потім не жалкувати, що дали дорогу до політичного бомонду клонам Януковича. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.