Заступник Кличка пообіцяв не закривати київські клініки

16 вересня 2014, 15:55
Власник сторінки
0
42

У вівторок в колонній залі КМДА відбулась конференція з питань реформування охорони здоров’я столиці, де заступник Віталія Кличка Михайло Радуцький зібрав усіх керівників медичних установ та представн

«Незадовільний стан столичної медицини спричинений не лише недофінансуванням галузі, а й нераціональним використанням коштів та корупцією». Про це під час громадських обговорень заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький.


Радуцький наголосив, що місто ні в якому разі не буде зачиняти столичні лікарні та не скорочуватиме лікарняні ліжка.

За його словами, основними проблемами системи охорони здоров’я в Києві стали відсутність затверджених тарифів на медичні послуги, що дозволило б місту фінансувати лікарні не за кількістю ліжок, а відповідно до тих послуг, що вони надають, нераціональне заповнення лікарняних ліжок.

46 

«На жаль, головні лікарі столичних лікарень займаються не вирішенням реальних проблем, а заповненням ліжок з єдиною метою – щоб їм не урізали фінансування. Водночас, через те, що місто витрачає кошти на лікування в стаціонарі хворого на гастрит, коштів не вистачає на забезпечення ліжок у відділеннях онкології, хірургії, нейрохірургії тощо», – зазначив Михайло Радуцький.

45
Михайло Радуцький переконаний, що вирішити ці проблеми місто зможе шляхом переформатування системи медичних закладів Києва.


«Ми, разом з громадськістю Дніпровського району, взяли участь в конференції задля контролю діяльності сьогоднішньої влади. Щоб захистити інтереси мешканців, ми також плануємо залучитись до робочої групи з питань реформування охорони здоров’я. Сьогодні ми почули від учасників конференції ряд цікавих пропозицій, які повністю підтримуємо», - розповів Тесленко Павло, депутат Київради VI скликання.


«Я пропоную створити 7 лікарень інтенсивної терапії, а решту медичних закладів перепрофілювати на реабілітаційні лікарні та хоспіси. При чому місто це зможе зробити без додаткового фінансування», – запевнив присутніх на громадських слуханнях представників медичної спільноти та громадськості заступник голови КМДА.


Медична спільнота та громадськість Києва підтримали ініціативу щодо створення лікарень інтенсивного лікування.
47 
48
49


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.