Лист Президенту про недобропорядні дії посадових осіб підприємства Єремеєва

18 серпня 2014, 13:58
Власник сторінки
політтехнолог
3
80
Ігор Єремеєв, народний депутат України (позафракційний)

Про те, як окремі народні обранці "домовляються" із рівненськими суддями про винесення "правильних" рішень.


20 серпня 2014 року о 15:00 у Рівненському апеляційному господарському суді по вул. Яворницького, 59 відбудеться розгляд судової справи № 918/407/14 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ВОГ ТРЕЙДИНГ» до Державного підприємства «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами», Товариства з обмеженою відповідальністю «Кіойл» про стягнення в сумі 88 156 279, 50 коп.

Такі анонси досить часто можна прочитати в інтернеті чи почути по телебаченню у програмах із журналістськими розслідуваннями.

Вирішити упереджено суддя може не тільки за гроші, а й по дзвінку або під тиском. Саме тому сьогодні юридичні послуги користуються значним попитом, у першу чергу, серед народних обранців, особливо, якщо вони – багатії з набитими гаманцями, як-от депутат Ігор Єремеєв. Знаючи це, судді, прикриваючись мантією та особливим «лоббі-статусом» депутата, готові приймати на його користь будь-які рішення, чого б це не коштувало. Поповнювати кишеню судді за рахунок держпідприємства – немає нічого кращого.Кажуть, що хабар залежить від складності справи. Пишуть, що у провінції "арешт-неарешт" - навіть від 200 доларів. Тоді можна собі уявити, скільки вже заробили і можуть потенційно заробити нафтовому нардепу Єремеєву судді, які так довго захищають його бізнес-інтереси, грубо захищаючи його рейдерські захоплення.

Вісімдесят вісім мільйонів сто п'ятдесят шість тисяч двісті сімдесят дев'яти гривень 50 копійок! З такою сумою може розпрощатися Держпідприємство «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами» на користь позафракційного депутата Ігоря Єремеєва, якщо Президент, Прем’єр-міністр, Голова Верховної Ради, Генпрокурор, Міністр юстиції і, зрештою, Голова Вищого господарського суду вчасно не відреагують на відкритий лист-звернення щодо спроби знищення Державного підприємства «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами».

                                                                                          

Для розуміння: майно Держпідприємства було розташоване у Феодосії, зараз вже на території анексованої АР Крим, де надавались послуги компанії «ВОГ ТРЕЙДИНГ».  У результаті так званої «націоналізації», проголошеною «владою» Криму, видавши постанову про націоналізацію всього майна, що рахується на балансовому та позабалансовому обліку Державного підприємства, Україна втратила контроль над своїм майном. Тому діяльність підприємства була повністю паралізована ще 12 березня 2014 року, коли легітимне керівництво підприємства було усунуте та недопущене до управління силовим способом. Результатом цього стало рейдерське захоплення  підприємства 40-ма особами сумнівної зовнішності та «призначення» «свого» директора - Васильєва А.В. в обхід українського законодавства.

 

Всупереч того, що підприємство вивело свої кошти з Криму на материк, після судового засідання 20 серпня в Рівному, саме за сприяння місцевих суддів, може їх позбутись назавжди. Виходить, план Міненерговугілля створити на базі цього підприємства потужності для формування держрезерву нафтопродуктів для регулювання ціноутворення і якому вдалось після захоплення потужностей в Криму вивести свої кошти на материк, може наразі їх втратити остаточно.

Мало того, що економіка України може не витримати, особливо, зараз, коли війська російського агресора вже кілька місяців перебувають на українській території та наближчим часом не збираються покидати її. І це в той час, коли коштів для Українського солдата – немає, а депутат Єремеєв, фактично, займається рейдерським захопленням держпідприємства, його коштів! І нехай весь світ зачекає.

«Комусь війна, а комусь і матір рідна». Вже довгий час продовжується «судова тяганина» між Державним підприємством «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами», (засновник - Міністерство енергетики та вугільної промисловості України) та підприємством депутата-мільйонера Ігоря Єремеєва.

 Про все у хронологічному порядку: 

  • По-перше, 27 листопада 2013 року – ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ»  та Державним підприємством Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами - укладають Договір про надання послуг по перевалці нафтопродуктів № 372.
  • По-друге,  держпідприємство зобов'язалось прийняти на зберігати нафтопродукти Єремеєва, на умовах та термін, передбачений договором та відповідними додатками до нього по фактичній кількості та якості.
  • По-третє, Державне підприємство виконувало всі свої зобовязання  в повному обсязі своєчасно та належним чином.
  • По-третє, у квітні 2014 року Держпідприємство отримує позовну заяву про стягнення з нього суми на користь ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ» у розмірі - 88   156 279 (вісімдесят восьми мільйонів сто п'ятдесят шість тисяч двісті сімдесят дев'яти) гривень 50 копійок.
  • По-четверте, у заяві вказується, що 23 березня 2014 року (неділя) Державному підприємству було надіслано лист  про проведення відвантаження 6   430   074 кг дизельного пального та 69 866 кг бензину-95. Цього ж дня у відповідь на вказаний лист державне підприємство, начебто, іншим листом повідомило ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ» про неможливість відвантаження нафтопродуктів у зв'язку з їх відсутністю.
  • По-п’яте, державне підприємство не отримувало 23 березня 2014 року жодного листа від ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ» (Єремеєвської контори) та відповідно, не могло надсилати своєї відповіді останньому.
  • По-шосте, від імені держпідприємства стояв підпис якогось пана Васильєва А.В., який аж ніяк не був представником чи директором держпідприємства. (з 7 липня 2010 року ним є Кузенков Володимир Олександрович.
  • По-сьоме, залишки нафтопродуктів, належних ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ», які знаходяться на зберіганні у резервуарах ДП складають: бензин неетилований - 34 933 кг.; дизельне пальне - 3 215 037 кг. Таким чином, зазначені ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ» в позовній заяві залишки нафтопродуктів не відповідають дійсності та може розцінюватися, як навмисне введення суду в оману з метою протиправного заволодіння майном в умовах нестабільної ситуації, внаслідок анексії Криму. Тим більше, що місцем знаходження майна підприємства є саме АР Крим.

Всі ці факти свідчать про одне: про те, що депутат Єремеєв намагається скористатись ситуацією на користь свого збагачення,  і що до схем протиправного привласнення майна підприємства продовжують і надалі широко залучати суддів. Адже цілком не випадково 18 червня 2014 року суддя Господарського суду Рівненської області - Корсун В.Я. виносить рішення стягнути з Державного підприємства на користь ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ» збитки в сумі 88   156 279 (більше восьмидесяти мільйонів гривень!).

І не важливо, що через наявність на території АР Крим обставин непереборної сили (анексія РФ території півострова) Держпідприємство із забезпечення нафтопродуктами не могло виконати умови договору. І не важливо Єремеєву, що від 27 листопада 2013 року сторони погодили умови звільнення від відповідальності за порушення зобов'язань за договором у випадку форс-мажорних ситуацій.

Тут хочеться додати, що підприємство отримати листа, тому що відділення «Укрпошти» на території Криму вже не працювали, про що було відомо «ВОГ ТРЕЙДИНГ». Але це не стало на заваді позивачу. Він подав до суду підроблені документи про відправку кур’єрською службою, а суд із такою «правдою» погодився.

Більше того, щоб гарантувати цілком розпочате незаконне привласнення коштів держпідприємства 20 червня 2014 року Рівненський апеляційний господарський суд постановив скасувати законну Ухвалу господарського суду Рівненської області від 05 травня 2014 року та залишив в силі Ухвалу цього суду від 07 квітня 2014 року, якою було накладено арешт на грошові кошти, що належать Державному підприємству, в тому числі, які знаходяться на банківських рахунках. Своїм рішенням суд призвів до повного припинення господарської діяльності державного підприємства.

Відтак, судді: Корсун В.Я. (Господарський суд Рівненської області), Грязнова В.В., Мельник О.В., Розізнана І.В. (Рівненський апеляційний господарський суд) посприяли в тому, щоб Держпідприємство «Підприємство із забезпечення нафтопродуктами»  збідніло майже на 88 мільйонів гривень, а приватне товариство депутата Єремеєва «ВОГ ТРЕЙДИНГ» - навпаки поповнило свої статки.

Така собі чергова історія з рівненськими суддями та народним депутатом, які  останнім часом не дивують суспільство, але викликають справжній жах у звичайних українців, адже судді не можуть не знати про те, що територія АР Крим тимчасово окупована агресором РФ.

Не так давно на Майдані заявляли про люстрацію колишніх чиновників, суддів, прокурорів, колишніх депутатів-регіоналів. Хоча, колишніх, як ми знаємо, – не буває. Таке собі рейдерство по-єремеєвськи.

Судді все одно продовжують брати хабарі  за ухвалення НЕЗАКОННИХ рішень, і не важливо, хто від цього страждає.

Все це у ряді випадків коштує грошей. То, може, посаду «суддя» варто було б перейменувати на «хабарника»? Цікаво, чи підтвердить, чи спростує таку думку соїм рішенням Рівненський апеляційний господарський суд щодо суддівських мантій у середу?..

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.