Як перемогти столичну МАФію...

13 червня 2014, 21:47
Власник сторінки
Громадський діяч, приватний підприємець, студент КНТЕУ.
3
265

Борцям з нелегальними кіосками та стихійною торгівлею в місті Києві присвячується...






Без сумніву, що Київ треба очистити від огидних нелегальних МАФів та стихійної торгівлі, але робити це треба без використанням силового тиску на дрібних підприємців та бабусь в підземних переходях, що торгують вирощеною власними руками городиною.

На рівні міста потрібно навести порядок з дозвільною системою та забезпечити прозорість у питанні розміщення в столиці тимчасових торгівельних споруд - малих архітектурних форм (МАФ). 
Вважаю, що саме мешканці навколишніх будинків мають визначати необхідність розміщення того чи іншого кіоску поблизу своїх осель. Кияни мають стати єдиним дозвільним органом у вирішенні питання розміщення кіосків в місті Києві. Наведу лише один з варіантів вирішення цього наболілого питання - децентралізація влади шляхом утворення рад мікрорайонів, що забезпечить прийняття рішень в безпосередній близькості від тих, на кого ці рішення впливають.
Якщо з кіоску здійснюється торгівля завжди свіжим хлібом, молоком, квітами чи пресою - можливо він там дійсно потрібен? 
Якщо з кіоску здійснюється торгівля горілкою, пивом або цигарками - то може треба запитати у киян, чи потрібен взагалі їм цей МАФ?
Саме на рівні мікрорайону можна домогтися порядку в нинішній МАФіозній навалі.

Зрозумійте нарешті, що старі методи боротьби тут не спрацюють - на місці знесених кіосків скоро виростуть нові, а бабусь від станцій метро та з підземних переходів ви ніколи не змусите сидіти вдома і жити на мізерну пенсію. 
Не тим займаєтесь, панове!

Через кілька днів я не полінюсь, зроблю фотофіксацію і надам світлини з м.Лук'янівська, де сьогодні (13.06.) провели "зачистку" від вуличних торгівців та МАФів. Переконаний, що там все буде "по-старому", нажаль...

Повірте, люди не від доброго життя починають займаються банальною спекуляцією - торгівлею з рук біля станцій метро. 
І тут вже потрібно боротися з причиною, а не з наслідками. 
Жодна бабуся, маючи пенсію в 500 євро, не піде торгувати! Лінь буде. 
Жоден українець, маючи зарплатню 1000 євро не піде працювати продавцев в кіоск.
Жоден підприємець, маючи можливість законно встановити свій кіоск та сплачувати податки і збори до міського бюджету, ніколи не буде встановлювати МАФ на зеленій зоні, біля виходу з метро та з іншими порушеннями. 

Розруха не в клозетах - розруха в головах.

Ми хочемо "жити по-новому"? Ми хочемо, щоб "зміни почалися з Києва"?
Тоді все треба упорядкувати - виділити місця, провести відкритий тендер, прозоро визначити, хто буде торгувати і на якому місці. Це забезпечить місту надходження грошей у вигляді платежів за землю, а приватним підприємцям - упорядкований та легальний бізнес. До речі, згадалося, що в багатьох містах Європи, за право грати музику в метро влаштовують конкурс. Для цього так само організовані спеціальні місця. І там немає бардаку... 

І ще одне. В Києві кіосками займаються переважно депутати міської ради - в декого з них аж по 1000 МАФів, зареєстрованих на підставних осіб!!! Це є факт і про це всі знають. Прізвища називати не буду. Поки що. 
Так от. В кращому випадку вони сплачують до бюджету за землю мізерні суми (2000-4000грн.), а здають свої МАФи приватним підприємцям вже по 8000-12000 гривень в місяць. Рахувати вмієте? Отож. Підкреслюю - це в кращому випадку йде сплата за землю. Але здебільшого за такі МАФи місту взагалі нічого не перепадає. 
От саме цю "систему" нам разом і треба зламати. Але як же це зробити, якщо самі "носії системи" працюють депутатами в Київській міській раді???...
Питання відкрите. Чи знайде на нього відповідь новий мер Києва побачимо вже дуже скоро...







Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Кличко,МАФ,Київ,Київрада,Олена Овраменко,розміщення МАФів,кіоск
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.