Хто ж відкусив стільки, "єгиптомать"!?

06 лютого 2011, 19:35
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
3140

Варто було мені відкрити рота з приводу незрозумілої щедрості уряду на 10 мільйонів гривень для евакуації українців із Єгипту (читай "Єгиптомать"), як мене почали брати на кпини і звинувачувати в тому, що я тут профан…


Можливо, можливо. Не буду й сперечатися, хоча, зізнаюся, побував у 41-ій країні світу. Щоправда, виключно у відрядженнях і навіть не знаю, що таке туристичні поїздки.

Але зримо можу  уявити собі величину у 10 мільйонів 299 тисяч гривень, а саме настільки, як вдалося уточнити, насправді розщедрився Кабмін на операцію порятунку українців у Єгипті. А це, щоб ви знали, друзі, складає 1 мільйон 287 375 доларів США! Підрахував. 

Так ось один чартерний рейс до Єгипту літака компанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) складає 359 тисяч гривень, або 45 тисяч "зелених". А це, переліт сюди-туди. З усіма заправками, харчами, аеропортними послугами. З вином, сітром і тому подібним. І самі цій авіакомпанії уряд доручив здійснити небесну переправу наших співвітчизників.

У МНС та Кабміні чомусь прийшли до висновку, що в Єгипті нині повинно бути близько двох тисяч громадян України. Це, зазначу, не стосується відпочиваючих, котрих мають доставляти своїми чартерами туроператори.

І як мені вчора-сьогодні весело розповідали ті, хто прилетів з Єгипту курсом Азарова-Балоги, їх замало не серед ночі будили телефонними дзвінками з українських посольства і консульств, буквально умовляючи безкоштовно проїхатись додому, провідати рідних і близьких. Така собі, бачите, причинилася зненацька благочинна акція за державний кошт.

Часто, як мені весело розповідали прибулі, у тих розмовах звучало: "Виручайте, бо треба за всяку ціну заповнити літак… Невже вам не хочеться задарма прокататись до рідних країв? Коли ще випаде така чудова нагода?"

Найцікавіше те, що МАУ взялася перевести всі дві тисячі громадян України десятьма чартерними рейсами . А це витрата лише 3,6, нехай чотирьох мільйонів гривень. 

А куди мають подітися ще як мінімум 6,3 мільйонів гривень із означеної бюджетної суми? Невже, на перельоти пана Балоги до рідного Ужгорода?

Як бачимо, у нинішньому Кабміні "наварують" буквально на всьому. Навіть на чужій біді. На такій простій операції, яка надзвичайно легко прораховується. 

Словом, їм би лишень була офіційна нагода легенько-легенько відщипнути. А як дійде до діла, то одірвати, усе по-вовчому проковтнути, будьте певні, уже не посоромляться…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.