Євромайдан може програти навіть у разі перемоги

27 листопада 2013, 14:44
Власник сторінки
журналист, путешественник, арт-менеджер
0
730
Євромайдан може програти навіть у разі перемоги

Євромайдан може принести такі ж розчарування як і Помаранчева революція навіть в разі т.зв. перемоги. чому?

1. у Вільнюсі швидше за все буде прийнято декларативний документ про продовження євроінтеграції, який заспокоїть протестантів. але чи можна вірити уряду і президенту, які відкрито брешуть про знижки від газпрому, навіть не домовившись зі своїми російськими братами про те, щоби кілька днів покрили вже типову брехню про знижки для донбаської публіки. тому євромайдан просто не може закінчуватись на довірі в чергові обіцянки.

2. так само підписання асоціації не означатиме змін, санкцій наша влада не боїться, це, здається вже перевірено. необхідні законодавчі зміни приймати не будуть, пояснюючи все своїм електоратом, який їх, звісно ж, не розуміє. асоціація не означає, що чесні європарламентарі засядуть в стінах верховної ради. кокс і квас теж не поможуть в такій ситуації. асоціація буде підписаною, але змін не відбуватиметься. це буде удар по самій ідеї асоціації. 

3. якщо асоціацію підпишуть - що, звісно, не станеться зараз, але коли-небудь станеться і ми почнемо святкувати. деякі політики вже оголосили наміри святкувати в разі підписання. але що святкувати?
проблема в тому, що в разі "перемоги" виникне потреба ще більшої згуртованості і організації, ніж на мітингах. необхідна неймовірна кількість роз'яснювальної роботи, бо підписання асоціації - це важливий крок в історії країни і з роками це означатиме нові і нові можливості для українців. але для того, аби не профукати асоціацію і не повернутися в минуле, треба публічно і персонально вчити ВИКОРИСТОВУВАТИ надані асоціацією можливості. 
в 2004-5-у святкували настільки довго, що про можливості, які відкрилися, розповісти забули, а тому ними скористалися лише обрані, а решта поповнила ряди розчарованих. слід розуміти, що в Грузії відбулась схожа ситуація, можливостями для легкого ведення бізнесу грузини не скористались, це використали іноземці, прийшовши до Грузії, а більшість місцевих так і лишились в очікуванні нових робочих місць і зарплат в євробаксах, успішно забезпечивши відкат назад. російські гроші будуть працювати на відкат ситуації дуже серйозно і поки вони мають вплив - святкувати немає чого. 
на пенсії попиваючи каву на норвезьких фьордах посвяткуєте.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.