Кот-д'Ивуар подано, сэр

07 лютого 2011, 22:50
Власник сторінки
Журналіст телеканалу ICTV.
0
2335

Мабуть, ми маємо пишатися тим, що наші миротворці відправляться до однієї з африканських країн із невимовною назвою.

Те, що там армійці будуть нелегально торгувати солярою та бензином, як роблять це у Косово, - питання другорядне. Головне у цій історії є виникнення міфу, що успішна Україна допомагає бідним та знедоленим країнам (з якими, до слова, доволі часто тасується у рейтингах недорозвиненості). І зовсім не важливо, що корупцію у "стабільній Україні" вже не викоренити, бо майже у кожній родині є "мєнт поганий" й противний податковий інспектор, а своїх не заведено садити на кіл.



На світлині вище - ілюстрація того, що робить теперішня влада. Вона військовим "Уралом" (який є символом силового метода правління) буксирує старий й традиційно смердючий "Ікарус" (який виступає в образі України, як уламку "совку"). Історія не раз показала, що так далеко не заїдеш.



Вірити в те, що "совок" може змінитися те саме, що бути впевненим, що на тролейбусі можна відправитися у мандрівку. Уряд намагається прикрашати свої "совкові" методи керування, проводячи псевдо-реформи. Але робить це так провінційно й незграбно, що обман одразу стає очевидним. Наступну фотографію я привіз з міста на сході України, яке жартома вже називають неофіційною столицею. Ну не можливо прикрасити "совок", хоч постав там англійську королеву.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.