Журналісти! Не будьте штрейкбрехерами

19 квітня 2011, 11:35
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
1575

Заклик у зв`язку з конфліктом навколо "Kyiv Post"

Київська незалежна медіа-профспілка закликає журналістів у конфлікті навколо газети “Kyiv Post”  не ганьбитися і не ставати штрейкбрехерами.
 
Сьогодні страйкуючих журналістів не пустили до редакції. За даними КНМП,  видавець проводить переговори з однією редакційною командою, яка має прийти на місце страйкуючих журналістів. КНМП вважає, що згода вийти на роботу в “Kyiv Post” на місце журналістів, які відстоюють свої права,  чорною плямою ляже на репутацію тих, хто погодиться на подібне.
 
“Хоча нас і сварять за брак цехової солідарності, але ми часто виявляли її і перемагали в боротьбі за свої  права, - каже голова Комітету КНМП Юрій Луканов, - Але ніколи не було такого, щоб журналісти підставляли колег, які борються за свої права. Хочеться вірити, що такого і не станеться”.
 
Як відомо, колектив газети “Kyiv Post” оголосив страйк на знак протесту проти свавільного звільнення з посади головного редактора “Kyiv Post” Браяна Боннера. Звільнення сталося після того, як Браян Боннер, відмовився виконати вимогу видавця Мохаммеда Захура й не зняв інтерв’ю з Міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком.
 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.