Міністр фінансів Колобов - людина без минулого?

02 березня 2012, 08:49
Власник сторінки
Журналіст
0
3828

Юрій Колобов, який 28 лютого очолив Мінфін – загадковий персонаж в українській політиці. Вперше зустрічаю міністра, у офіційній біографії якого є прогалини як мінімум у кілька років.

Одразу ж після призначення Колобова міністром фінансів, я почав шукати про нього дані у відкритих джерелах інформації. До Мінфіну він більше року був першим заступником голови Національного банку України, тобто державним службовцем високого рангу. На таких посадах у біографії людей не повинно бути «темних» плям, думав я. Ну, принаймні, в офіційній версії. Але я помилився. Трудова біографія 38-річного Юрія Колобова розпочинається із… керування ним державним казначейством Ощадбанку (ймовірно, із 2003 року). Принаймні, у офіційних даних подається лише дата звільнення із цієї посади – червень 2008 року. Відомо також, що нинішній міністр фінансів має дві освіти. Утім, чіткої ясності того, чим до 30-річного віку (до призначення в Ощадбанк) займався Юрій Колобов, не має. Вчився? Очно? Заочно? Якщо він закінчив школу у 1990 році, і дві вищі освіти здобував на стаціонарі (плюс 10 років), то все одно питання відкрите: що він робив ще 3 роки. Працював? Де? Відповідей на ці запитання не дає і офіційний сайт Мінфіну.

І це все виглядає дуже дивним. Бо державні фінанси, як на мене, потребують не лише прозорої звітності у використанні, а й чіткої та зрозумілої біографії людини, яка ними опікується. Ви згодні?

P.S. Вже після цієї публікації доповнена інформація про Колобова з'явилася на сайті Мінфіну. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.