Як Оксана Забужко потрапила у "кримінальну хроніку"

16 березня 2012, 09:05
Власник сторінки
Журналіст
0
2560

На Ляйпицзький книжковий ярмарок прийшла звістка: письменниця Оксана Забужко пограбована у Лондоні і просить про допомогу.

Учора кілька моїх колег зателефонували мені до Ляйпцигу і попросили уточнити, чи правда це. Одразу скажу: це – брехня. І вчора, і сьогодні Забужко бере участь у книжковому ярмарку. Зокрема, у програмі «Транзит» (Україна, Білорусь, Польща). Вона – жива і здорова. Просто вчора невідомі зламали її скриньку на Yahoo і розіслали повідомлення від її імені із проханням про допомогу. Оксана Стефанівна каже, що вчора їй до Німеччини телефонували друзі, колег і навіть представники Міністерства закордонних справ із одним запитанням: «Що сталося?».


Друзі, із Забужко все гаразд. На підтвердження – фото, зроблене вчора, 15 березня, у той час, коли сотні адресатів отримали спам-розсилку із поштової скриньки письменниці. Поруч із нею – Мартін Поллак, куратор програми «Транзит».

Така ж історія свого часу сталася і з Андрієм Курковим та кількома українськими літераторами.

Сьогодні у Ляйпцигу заплановано кілька заходів за участю Оксани Забужко, Наталки Сняданко, Сергія Жадана, Юрка Прохаська та представників 9 українських видавництв. Будуть на ярмарку і Андрій Курков із Юрієм Андруховичем.

До слова, ось так виглядає цьогоріч стенд України на ярмарку.

Детальніше про ярмарок:

На Ляйпцизькому книжковому ярмарку стартував «Транзит». ФОТО

У Ляйпцигу стартував щорічний книжковий ярмарок. ФОТО

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.