Незалежність Держави і свобода людини.

24 серпня 2021, 08:34
Власник сторінки
0
34935
Незалежність Держави і свобода людини.

Незалежність - це можливість жити, опираючись на свої конституційні права та свободи. Не можна говорити про незалежність тієї держави, в якій не поважають права своїх громадян.

Сьогодні вся Україна святкує 30-річчя Незалежності нашої держави. У цей день кожному українцю варто було б згадати про кілька ключових понять, які стосуються незалежності взагалі. 

Незалежність - це свобода. Свобода від непотрібного впливу та від керування ззовні. В політичному плані незалежною можна називати ту країну, котра керується інтересами свого власного народу та не виконує чужу волю. 

Те ж саме можна сказати і про духовну незалежність та свободу. Ми, християни, маємо бути вільними від диявольського впливу, від виконання його злої волі, та мусимо керуватися виключно інтересами свого власного спасіння. І якщо державі у реалізації її самостійності та ствердженні демократичних принципів допомагає Конституція, то християнинові у досягненні духовної свободи допомагає Євангеліє.

Незалежність - це можливість жити, опираючись на свої конституційні права та свободи. Не можна говорити про незалежність тієї держави, в якій не поважають права своїх громадян.

Те ж саме можна сказати і про релігійну складову нашого суспільного життя. Суверенна та вільна держава гарантує своїм громадянам виключне право сповідувати будь-яку релігію, або не сповідувати ніякої. В державі, де не поважається право людини відвідувати той храм, який вона забажає, і бути вірним тієї Церкви, до якої вона належить, - говорити про свободу недоречно.

З іншого боку, християнство постійно підкреслює право людини жити відповідно до Євангельських принципів. Тим більше, що це право вже давно сприймається більшістю християн як обов'язок, який диктується бажанням бути з Богом.

І, нарешті, бути незалежним - значить мати чіткі життєві орієнтири, розуміти своє покликання та реалізовувати його. І в цьому сенсі кожен українець повинен згадати про віками сформований світогляд нашого народу, в основі якого лежить Євангельське слово і вчення Церкви. Тому, перебуваючи всім своїм життям у Христі, ми можемо по-справжньому відчувати свободу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.