Конференція «Українська жінка в політиці: реальність та проблеми» в м. Ужгород

12 жовтня 2017, 21:13
Власник сторінки
Брендмейкер, релайтер, политбрендолог
1
56
Конференція «Українська жінка в політиці: реальність та проблеми» в м. Ужгород

Світ трансформується, глобальні виклики перманентно потребують конструктивних дій. Сьогодні багато хто з сучасних філософів констатує: час, в якому живе людство, не що інше як пре-апокаліпсис.

   … «Світ трансформується, глобальні виклики перманентно потребують конструктивних дій. Сьогодні багато хто з сучасних філософів констатує: час, в якому живе людство, не що інше як пре-апокаліпсис.
   Деструкція, хворобливість суспільства, пустопорожність, гібридність, травмованість, надламаність, безпорадність та безвідповідальність – це ознаки-характеристики нашого світу, і, на превеликий жаль, вони є універсальними, бо характеризують всі сфери людського життя. Політика не стала винятком. 
   Я була, є і буду адептом ієрархії у всьому, бо жила, живу і буду жити, сповідуючи фундаментальні закони буття, а отже, не маю на меті елімінувати стале і зрозуміле. За жодних обставин жінка не повинна зайняти місце чоловіка, але те, що жіноцтво може допомогти змінити цей світ на краще – факт, доведений емпірично.
   Як політичний психолог, брендолог, коли того вимагає ситуація і специфіка професійної діяльності, не раз робила порівнювальний аналіз і вивчала статеві особливості соціальної перцепції, гендерні особливості динамічних та змістових характеристик міжособистісного сприймання, атрибуції особистісних якостей, динаміку розвитку соціально-перцептивних властивостей політиків у процесі діяльності.
   Тож, можу лише констатувати: жінка не «пасе задніх». Як часто у пошуку рецепту вирішення тієї чи іншої політичної, соціальної проблеми необхідні надійні інструменти. Безперечно, згенеровані роками алгоритми, формули, економічні розрахунки тощо можуть допомогти знайти правильний шлях, але все частіше, особливо на даному етапі, коли все заходить у глухий кут, шукають альтернативу.
   Ідентифікація, емпатія, атракція, соціальна рефлексія як дієві механізми прокладають траєкторію до позитивного результату. Жінки у сприйнятті соціальної дійсності лідирують, тож мають об’єднати зусилля заради еволюційних трансформацій. 
   «Жінка у політиці і владі – сьогодні це не примха, не мейнстрім, сьогодні – це екзистенційна необхідність»… Саме цими словами я розпочала свій виступ у стінах конференц-зали культурно-історичного центру «Совине гніздо» у м. Ужгород перед учасницями конференції «Українська жінка в політиці: реальність та проблеми», проведення якої ініційовано Всеукраїнським Жіночим Рухом «ЖІНКИ ЗА ЗМІНИ», і підтримано Ужгородською міською організацією Спілки жінок України…
   …А далі… Континуум питань, пошуки відповідей, напрацювання… Яка роль жінки у суспільстві? Чи існує дискримінація прав жінок в Україні? Чи повинні жінки відстоювати свої права в політиці, громадському житті та бізнесі? Проблема рівноправності та рівновартості жінки та чоловіка. Причини низького рівня громадсько-політичної участі жінок. Жінка-політичний лідер – тренд нової світової політики. Гендерна рівність та участь українського жіноцтва у політичному житті країни. Формування громадської думки через ЗМІ щодо гендерної рівності. Вплив на законодавчий процес через своїх представників у парламенті, через лобістські групи та через масові івенти. Паритетна демократія як засіб створення соціального середовища, однаково сприятливого для життя та самореалізації як жінок, так і чоловіків. Існування жіночих рухів в Україні…
   … Плідний відкритий діалог та обмін досвідом між експертами, представниками місцевої влади, представниками громадського середовища та волонтерських рухів відкрив нову сторінку в роботі Всеукраїнського Жіночого Руху «Жінки за зміни», а для мене особисто (за організаційну роботу).
   …Екскурсія на Ужгородську швейну фабрику «ПАРАДА», знайомство з керівництвом та трудовим колективом, а це триста прекрасних панянок (тема окремої статті)… Участь у семінарі «Гендерні ролі жінок у сім’ї та на роботі. Гендерний мобінг…

P.S. … «Як політичний психолог, брендолог в рамках своєї наукової діяльності проводжу низку емпіричних досліджень (люблю цей особливий вид практичної діяльності, який існує всередині науки, бо «підкоряється» він лише тим, хто має специфічні здібності. Тут ти, як «людина-оркестр», яка і експериментатор, і спостережливий польовий дослідник, і комунікатор. Збір емпіричної інформації, а потім процес осмислення результатів власних спостережень та експериментів), тож не раз робила порівняльний аналіз і вивчала статеві особливості соціальної перцепції, гендерні особливості динамічних та змістових характеристик міжособистісного сприймання, атрибуції особистісних якостей, динаміку розвитку соціально-перцептивних властивостей політиків у процесі діяльності. Тож, можу лише констатувати: жінка не «пасе задніх»… Ці фінальні слова мого виступу підвели риску, але не поставили крапку…Переді мною дорожня карта дій, а попереду важка рутинна робота…

©Vilena V Voronova
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,женщины,бренд,политика,Радикальна партія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.