Атака інфекцій: мало ботулізму, отримайте ще й кір

05 жовтня 2017, 12:36
Власник сторінки
Офтальмолог, лікар вищої категорії
0
81

Незважаючи на всі наявні ресурси, МОЗ не зміг запобігти поширенню епідемії кору в Україні

Ціле літо ми практично кожного дня чули новини про поширення епідемії ботулізму в Україні. Тепер маємо нову проблему – захворюваність кором збільшилась аж в 70 разів!

МОЗ як завжди має причину такої ситуації – поширення кору наче б то пов’язана з тим, що українці не вакцинуються. Але якщо раніше в Україні справді було мало вакцин, то зараз, за словами чиновників, в грудні минулого року Україна отримала більше 1 млн вакцин.

Незважаючи на повне забезпечення необхідними вакцинами, МОЗ не зміг зупинити поширення небезпечної хвороби. Це все при тому, що з початку 2017 року епідемія поширилась по багатьох європейських країнах, аж до Румунії. Очевидно, що Україна з самого початку перебувала в зоні ризику. Про це попереджав навіть відомий педіатр Євген Комаровський. Але МОЗ вичікував аж 9 місяців перед тим, як почати щось робити.

Тільки зараз в Міністерстві вирішили «приймати міри» для зменшення кількості хворих. Як результат, на сьогоднішній день маємо вже близько 2 тис випадків захворювання на цю хворобу. Єдиним способом профілактики цього захворювання є вакцинація. Але МОЗ, незважаючи, на наявність вакцин, не зміг ефективно донести до людей необхідність вакцинацій. Очевидно, що через непрофесійну роботу МОЗу епідемія буде тільки поширюватись.

Експерти в галузі медицини відзначають, що МОЗ зробив велику помилку, завчасно не попередивши українців про загрозу, яка наступала. Чиновники навіть не пробували вести ефективну комунікацію з людьми для унеможливлення поширення кору. Якби це було зроблено, то, очевидно, що ситуація не була б такою критичною.

Цікаво, як люди, які маючи всі ресурси, не можуть навіть недопустити поширення хвороби, яка є однією з найбільших причин дитячої смертності? Чому, знаючи ще на початку року про можливість епідемії, МОЗ тільки у вересні починає реагувати на епідемію, якої могло б не бути?

І ці люди дозволяють собі говорити про яку реформу медицини? Страшно уявити, якими будуть результати…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: МОЗ,медицинская реформа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.