У Дніпрі відкрили громадську приймальню з питань захисту прав дітей

02 жовтня 2017, 10:40
Власник сторінки
правозащитник
0
40
У Дніпрі відкрили громадську приймальню з питань захисту прав дітей

Денис Розов, заступник голови ГО «Рух Вільна доля»: «Кто что находит – то мы и отдаём детям. Плюс, к тому же, если ситуация складывается, что нужно как-то юридически защитить детей, у нас для этого ес

До її створення долучились громадські організації, представники ювенальної превенції та обласної влади, а також небайдужі дніпряни

Роман – сирота. Говорити на камеру трохи боїться, та знаходить мужність поділитися власними проблемами – із правозахисниками та журналістами. 8 років поспіль йому не платять пенсію по втраті годувальника.

Роман Ткаченко, сирота: «Отреагировали нормально, и как раз сказали, что помогут».

Хлопець – не єдиний, кому сьогодні допомагає приймальня. До правозахисників завітала Лідія. У її доньки Аміни – ДЦП. Аби допомогти маленькій дівчинці адаптуватись у житті, родині треба відправити її на лікування до Чехії. Для цього представники приймальні мають зробити наступне:

Лідія Смирна, мати Аміни: «Помочь собрать нужную сумму, распространить нашу информацию, привлечь к нашей проблеме максимальное внимание, чтобы ребёнку помогли».

А батьки цих дітлахів – учасники бойових дій на сході країни. Їхніми проблемами громадська приймальна займається також – слідкує, аби у дітей загиблих бійців АТО було все необхідне.

Вікторія, донька бійця АТО: «Мы обратились и они нам хорошо помогли. Им спасибо большое».

Денис Розов, заступник голови ГО «Рух Вільна доля»: «Кто что находит – то мы и отдаём детям. Плюс, к тому же, если ситуация складывается, что нужно как-то юридически защитить детей, у нас для этого есть юристы. Да, мы объявляем сбор – все, кто может, приносите, помогайте юридически. Финансово ли это будет, вещи, лекарства. Всё-всё-всё. Все отчёты, естественно, будут выставлены для общего обозрения. Расчётный счёт будет выписан лично на ребёнка».

У приймальні діти можуть отримати допомогу психологів, юристів, чиновників та за потреби – поліції. Кожне звернення обіцяють уважно перевіряти та швидко реагувати.

Світлана Чернета, заступниця начальника служби у справах дітей: «Кожний громадянин, який проживає в нашій країні, відповідальний за долю дітей. Тому кожний, якщо щось виявить, він обов’язково повинен оповіщати службу у справах дітей».

Микола Кожушко, голова дитячої правозахисної організації «Допоможемо Дітям»: «Сейчас мы открываем не просто, а это уникальная детская приёмная по защите прав детей, которая будет работать и координировать защиту прав детей в Днепропетровске и Днепропетровской области. Вместе с органами государственной власти, правоохранительными органами и общественностью. Для конструктивного диалога по защите прав детей».

Приймальня розташована за адресою: вулиця Грушевського, 43. Працює вона без вихідних. Вільно подати заяву може будь-хто.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: дети,Днепр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.