Лишатись, чи не лишатись?

20 вересня 2017, 02:20
Власник сторінки
0
64
Лишатись, чи не лишатись?

З впровадженням безвізу та частковим відкриттям кордонів для багатьох українців постало питання: їхати, чи не їхати?

Багатьом здається, що в інших країнах життя краще, лише тому, що то ж «ЗАБУГОРЩИНА»!!! Там зарплати вищі, ціни нищі, а роботодавці стають в чергу і чекають якогось мігранта, щоб запропонувати йому солідну роботу. І ніяких особливих підтверджень томе не треба, просто хтось десь щось почув і поділився своєю «Єкспертною» думкою і от уже всі пакують валізи. На ділі ж виходить, що «там» живуть люди зі своми проблемами, своїми безробітними, а до якогось там приїжджого нікому діла немає. І йдуть наші люде мести двори та чистити бассейни на чужині. І це ще добре, якщо мову знаєш, а якщо ні? То нізким і поговорити, пожартувати. От і маєш…

Інша країна — інший правила, менталітет, відношення до життя і звикнути до того вкрай важко, і лише одиницям це вдаєтся. Окрім того є багато ризиків, що чатують на шукачів пригод - від звичайних аферистів, що користуются мовними обмеженнями та низьким соціальним захистом приїжджих, до справжніх работоргівців, які, на жаль, не є міфом. За офіційними оцінками представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 160 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. Тільки в 2016 році від цього пастраждав 1151 українець. І це якщо брати до уваги лише відомі випадки…

Беручи до уваги ці та інші обставини, варто згадати про переваги нашої з вами Батьківщини.

Україна завжди була багата на дари природи: клімат, земельні ресурси, дуже насичену флору та фауну. Не так вже й багато країн існує з подібним аграрним потенціалом. А це означає, що принаймні голод нам точно не страшний!

Крім того Україна має вигідне географічне положення, у нас ніколи не було надто сильних землетрусів, цунамі та інших стихійних катастроф. Правда інколи торфяники горять, але це не фатально.

Україна без перебільшення чудова країна з велитенським потенціалом. Є і проблеми, але нічого такого з чим би не можна було б впоратись, адже вперше, від часів Київської Русі, Українці обедналися, отримали незалежність і змогли її втримати. Зараз нам значно легше ніж тим самим США, на початку їх історії, яка починалась з декількох кораблів з вязнями та рабами. Вони вибороли своє право на власну країну. Нам потрібно лише його втримати та довершити. А для цього потрібна ініціатива кожного! Недостатньо самому жити за правилами, треба вимагати цього від інших.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ПМЖ,Україна,безвізовий режим,трудова міграція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.