Нові правила обліку тепла і води. І знову не для людей.

18 вересня 2017, 15:49
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
145
Нові правила обліку тепла і води. І знову не для людей.

Верховна Рада прийняла закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»

Верховна Рада прийняла закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Він передбачає обов'язкове встановлення лічильників споживання теплової енергії, гарячої та холодної води в нежитлових та житлових будівлях.

Влада, намагаючись змусити українців платити за сусіда, начебто дала роз'яснення по новому Закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", який набрав чинності з 2 серпня. "Після того, як норму оприлюднили, з'явилося багато домислів. Один з головних міфів - закон дозволить ігнорувати показання квартирних лічильників. Насправді він виділяє два види обліку тепла, холодної та гарячої води: вузол комерційного обліку (загальнобудинковий) і вузли розподільного обліку (квартирні) ", - прокоментували в Уряді.

Хоча новий Закон – це спроба монополіста перекласти всі невирішені проблеми житлово-комунального господарства всередину будинку, поставити лічильник, витерти піт з чола разом з мерами і зітхнути. Насправді різниця між показниками будинкового лічильника та сумою показань квартирних лічильників буде розподілена між усіма мешканцями будинку. Наприклад, згідно з показаннями загальнобудинкового лічильника в будинок зайшло 16 куб. м холодної води, а сума показань всіх квартирних лічильників склала 15 кубів. Різниця в 1 куб і буде розділена порівну.

Доречі, що стосується Києва, завдяки «Київенерго» третина міста сидить без гарячої води, а боржників всього 20%. 80% киян, які не мають боргів, були змушені оплачувати комунальні послуги сусіда.

Уряд своїм новим Законом фактично загнав усіх українців в абсолютне боргове рабство - регулярне підвищення обсягу платежів для кожного платника знижує їх загальний обсяг - населення не встигає перепланувати сімейні бюджети, і громадяни починають переходити в категорію неплатоспроможних. Зрозуміло, що уряд просто позбувся важкого тягаря, в який він був змушений вкладати державні кошти.

Тож все-таки, чи є це обіцяною перемогою? Думаю, це далеко не те чого всі так очікували. Але вже сьогодні зрозуміло, що ми з вами не повинні платити подвійну ціну за сусідів.

Прикро, що новий Закон так і не дав чітких відповідей на  питання ціноутворення. Тарифів, вони і надалі залишаються непрозорими, не не захистив споживача від неякісних послуг і т.д.

Очевидно, що цей Закон чергове не для людей, а просто для чергового «видушування» коштів з населення. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.