Що таке для українця Батьківщина?

18 вересня 2017, 17:07
Власник сторінки
3
250
Що таке для українця Батьківщина?
З Україною в серці!!!

Разом і до кінця!

     За опитуваннями соціологів, третина українців готова покинути батьківщину назавжди, а найсильніші емігрантські настрої – серед молоді. І, дійсно, не можна не погодитись з тим, що такі настрої існують у громадян України. Це насамперед пов’язано з військовим протистоянням на сході України, анексією Криму, важкою економічною ситуацією, значним рівнем безробіття.
     Але з впевненістю можна сказати, що українці виїджають за кордон не з такими настроями як у начебто "харків’янина" Яна Подольського, який висловився  російському виданню  "iRECTOR"  розказуючи, що чекав безвізового режиму, щоб «уехать в Европу и больше не возвращаться». «Ну нафиг! Страна превратилась в свалку псевдопатриотов с промытыми проплаченными СМИ мозгами. Я ждал безвиза не для того, чтобы возвращаться домой (https://inforeactor.ru/81152-oni-ushli-ne-vernulis-uehavshie-v-evropu-ukraincy-ne-hotyat-obratno).
    Прикладом того, може свідчити вчинок відомого блогера та програміста Олександра Скакунова, який ще нещодавно жив у Європі, у далекому Копенгагені, мав успіх, добру роботу та зарплату. А потім кинув все, аби повернутися до України. Саме сюди, де натовп, і погані дороги, і трамвайні колії кладуться роками. "Доки ми там жили, ми збирали гроші на АТО. І в підсумку купили п'ять реанімобілів у Німеччині", - каже Олександр (https://tsn.ua/ukrayina/emigraciya-navpaki-yak-uspishniy-programist-pislya-zarobitkiv-u-yevropi-povernuvsya-do-lvova-879499.html).
     Що спонукало до такого вчинку Олександра? Людини у якої є успішна робота в Європі, сім’я, дім. Напевно генетична приналежність до свого народу, любов до своєї Батьківщини, відчуття що ти українець і ти потрібний своїй державі – не могли залишити осторонь Олександра, осторонь тих подій, які відбуваються в його рідній країні. Таких випадків безліч, варто згадати лишень скільки допомоги надійшло від українців, які знаходяться за кордоном в період активних бойових дій на Донбасі.
     Яскравим прикладом українського патріотизму за кордоном є недавня ініціатива представників української діаспори у різних країнах світу, щодо привітання України з Днем Незалежності. Просто неочікувано та досить яскраво вдалось привітати свій народ із основним державним святом зі сторони українців, які знаходяться у різних куточках світу, але у їхньому серці завжди живе Україна! (http://global-ukraine-news.org/2017/08/19/ukrayintsiv-zaklykayut-doluchytysya-do-unikalnogo-fleshmobu-na-chest-dnya-nezalezhnosti-ukrayiny/).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.