Олігархічна банда М.Саакашвілі

07 вересня 2017, 10:17
Власник сторінки
1
94
Олігархічна банда М.Саакашвілі

Основну підтримку Саакашвілі складають сумнівні олігархи, які "тісно" співпрацювали з "сім'єю" Януковича

В рамках журналістського розслідування "Спонсори Саакашвілі", що було опубліковане виданням "Наші гроші" доведено, що Фонд "На благо Одеси", який фінансував діяльність команди колишнього глави Одеської ОДА М. Саакашвілі, підтримують «сумнівні» бізнесмени.

Аднан Ківан – бізнесмен, який має інтереси в сфері торгівлі металом та нерухомістю. Раніше активно співпрацював з Сергієм Ківаловим.

Віктор Шерман – відомий в Одесі бізнесмен, є засновником ТОВ «Сі карго логістик», яка потрапила в список фірм , які фігурують у відкритому одеської прокуратурою досудовому виробництві про незаконне користування майном «Іллічівського морського торгового порту» за допомогою посадових осіб порту.

ПАТ "Фінбанк" - власники Олександр Мамонтенко, Сергій Барков та Олександр Грановський. Раніше серед співвласників був і Борис Кауфман, який у розпал Майдану напрошувався в гості до Віктора Януковича «на доповідь і привітати».

Олександр Грановський і Борис Кауфман - контроль над підприємством ТОВ «Міжнародний аеропорт« Одеса »приписують бізнесменам Б.Кауфману і А.Грановскому. Вони також контролюють керуючу компанію Vertex Hotel Group (готелі «Президент Готель» (Київ), «Брістоль», готель «Лондонська» (обидва - Одеса) і т.д.), журнал «Фокус» і ряд підприємств у фінансовому та будівельному секторах. Відомі через скандальну реконструкцію Одеського аеропорту. Спочатку вони через фірму «Одеса Аеропорт Девелопмент» майже стали власниками майна аеропорту, а потім близьке до них ТОВ «Спецрембуд» отримало замовлення на розвиток аеропорту 1,67 млрд грн. Конкурсні умови і сама процедура тендеру були розроблені під фірму, якій потрібно було мати зв'язок з «Фінбанк». Після зміни влади в країні прокуратура намагалася скасувати тендер, але суд програла.

При цьому, Саакашвілі підтвердив наявність домовленостей між ним і одіозними бізнесменами Борисом Кауфманом і Олександром Грановським щодо добудови Одеського аеропорту.

Коментуючи проблему, що виникла навколо даного аеропорту, співробітник Фонду Карнегі підкреслив, що саме за сприяння Михайла Саакашвілі судову справу по передачі аеропорту компанії «Odessa Airport Development Limited», за якою стоять бізнесмен Борис Кауфман і нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Олександр Грановський, було зупинено.

При цьому, як з'ясував експерт, будівля для новоствореного центру адміністративних послуг, а також одеський «Hotel Bristol», в якому відбувся Антикорупційний форум, Михайло Саакашвілі брав в оренду саме у Олександра Грановського і Бориса Кауфмана.

ТОВ «Судосервіс-Україна» - власниками цього заводу є кіпрські Aldistro Holding Ltd (78%) і Waysell Holdings Lt (22%) близькі до оточення мера Іллічівська Валерія Хмельнюка і бізнесмена Івана Фурсіна, партнера Дмитра Фірташа по «РосУкрЕнерго» і одногрупника Сергія Льовочкіна по інституту.

Бізнес родини Хмельнюка пов'язаний зі скандальними забудовами, приватизацією землі і приміщень, часто ставав приводом для журналістських розслідувань.

ТОВ «ТІС-Вугілля» підрозділ найбільшої приватної компанії України «ТІС», що працює в одеському порту «Південний». Кінцевим бенефіціаром цієї фірми є житель Монако з угорським паспортом Олексій Федоричев. ЗМІ розповідали про тісні і дружні зв'язки Федорічева з екс-народним депутатом Юрієм «Єнакіївським» Іванющенко - людиною з найближчого оточення екс-президента Віктора Януковича.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Саакашвили
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.