Хай народ вирішує, кому давати частоти

02 вересня 2017, 10:31
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
0
148
Хай народ вирішує, кому давати частоти

Конкурс на радіочастоти треба реформувати. Після відмови Громадському терпець урвався, президентсько-парламентська Нацрада в моїх очах моральний банкрут.

І Порошенко з коаліцією, що поставили нам ефірних начальників, теж давно політичні банкрути. Нема їм віри.

Свобода слова занадто важлива для демократії, щоб довірити її одним професіоналам. Тим більше, політичним призначенцям. Біда в квадраті.

Моя пропозиція така. Хай претенденти мовлять в інтернеті та заповнюють рівними частинами програмну сітку спеціального конкурсного каналу. Потім треба проводити відкрите голосування в онлайні, поштою та SMS. Хай народ вирішує, кому віддати частоту.

В ідеалі, це має бути голосування гривнею: сплата внесків до бюджету в рахунок плати за ліцензію. Хто більше грошей збере в казну, той і виграв. Якщо за внесками народної підтримки виходить приблизно 50/50, 33/33/33, 25/25/25/25, ефір треба поділити між двома, трьома чи чотирма редакціями рівними долями: нічний та ранковий час віддати музичним мовникам, день та вечір під розмовне радіо, щоб підводили підсумки дня і дискутували про завтрашній день.

Якщо чиновникам ліньки розумно програмувати ефір і хочеться віддати його комусь одному, розмовні радіо мають кооперуватися з музичними і вигравати цей конкурс.

Але новини, коментарі, розслідування, актуальна інформація від знавців, лекції, розумування, філософствування, проповіді, дискусії, мозкові штурми, трансляції та обговорення резонансних судових процесів для підвищення правової культури і кращого розуміння прав людини, проза, поезія, радіопостановки, політичні дебати та інтелектуальні провокації в ефірі мають бути.

Без цього в Україні ніколи не виникне реальна демократія.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: радіо,Нацрада з питань телебачення і радіомовлення,Громадське радіо
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.