26 КРОК ДО СПРАВЖНЬОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

30 серпня 2017, 11:20
Власник сторінки
історик-політолог
0
52

Виклики сьогодення – це чергове випробування для нашого народу, що віками виборював своє право на свободу. Гібридизація війни, яку Росія веде проти України вчергове поставила перепону на шляху.

26 КРОК ДО СПРАВЖНЬОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ


Історичний поступ та геополітичне становище України призвели до того, що на 26 році Незалежності боротьба за територіальну цілісність, мирне небо та процвітання не лише не припинилася, а й навпаки загострилася. Виклики сьогодення – це чергове випробування для нашого народу, що віками виборював своє право на свободу. Гібридизація війни, яку Росія веде проти України вчергове поставила перепону на шляху до розвитку національної держави, в якій мають можливість вільно співіснувати та розвиватися усі народи.

Можливо, саме тому вкотре у ці святкові дні небо ллє сльози. Сльози смутку за тими, хто ціною власного життя та здоров’я відстоював та продовжує відстоювати на передовій для своїх співвітчизників спокій. Четвертий рік поспіль українські герої демонструють незламний дух та нескорену силу.

Ментально переважна більшість населення нашої країни (не залежно від регіону, етнічної групи, віросповідання тощо) це мирний народ, народ трудівник. Це і величезна перевага, і, нажаль, великий недолік. Саме ця обставина підштовхувала та й підштовхує агресорів до колонізації українських земель під різними надуманими причинами.

Ми і сьогодні спостерігаємо спроби об’єднати сили зовнішнього та внутрішнього протистояння. Українське суспільство намагаються роз’єднати на «право- та ліво- бережне» доповнюючи ці спроби інформаційними закидами на кшталт мовного та етнічного питань, доцільності проведення військового параду, приуроченого річниці Дня Незалежності, запрошення гостей та участі в параді військових підрозділів сусідніх країн в тому числі з країн НАТО.

Цьогоріч делегації багатьох країн близького та далекого зарубіжжя підтвердили свою участь в урочистостях з нагоди 26 річниці проголошення Акту Незалежності, що засвідчує підтримку Україні в її прагненні до збереження територіальної цілісності. Це є чітким меседжем визнання нашої держави важливим елементом міжнародної безпеки. Така позиція партнерів України має і психологічний ефект. Саме підтримка світової спільноти викликає заздрість східного сусіда, адже на святкуванні Дня Росії прибули в основному нечисельні делегації тих країн, які важко назвати демократичними. З усією імперською пихатістю, наш Східний сусід намагається навіть у ці святкові дні змусити не забувати про його присутність, брязкаючи зброєю не тільки на окупованих територіях, а й на кордонах з країнами Євросоюзу та Північноатлантичного Альянсу при підготовці до військових навчань «Захід-2017».

Можливо, саме ці труднощі покликані остаточно утвердити думку, що ми є народ, який понад чверть століття наполегливо будує свою незалежну державу та долає перепони на шляху повернення у європейську родину. Наша незалежність дається дорогою ціною і стала закономірним результатом історичного розвитку та славетних перемог не одного покоління, що відстоювали ідеї національної ідентичності, державної самостійності та права мати власну державу на політичній карті світу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: НАТО-Украина,День Независимости,Росія,Майдан Незалежности,Європейський Союз,патриоты,Історія України,свято,Європа,незалежність,агресія,військові навчання,захисники,окуповані території,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.