РІЧНИЦЯ ТРАГЕДІЇ В ЛОЩИНІВЦІ

27 серпня 2017, 18:00
Власник сторінки
Кореспондент
0
139
РІЧНИЦЯ ТРАГЕДІЇ В ЛОЩИНІВЦІ

ЧИ БУДЕ ПОКАРАННЯ ЗА ТЯЖКИЙ ЗЛОЧИН?

Рівно рік потому, 27 серпня рано вранці сталося горе для всієї України, в селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області було зґвалтовано та жорстоко вбито циганом місцевого походження 9-річну дівчину Ангеліну. 

З того дня й почалося народне повстання місцевих мешканців проти циганів, які тримають у страху односельчан, займаються продажем наркотиків, мародерством та вимаганням грошей. Смерть дівчини була останньою краплею в озері проблем, які  завдавали так звані "роми" селу впродовж трьох років. Настав час діяти.
Люди почали "просити" ромів покинути село. І це цілком зрозуміло, бо кожен хоче мати впевненість, що завтра їх діти/батьки/родичі прийдуть додому і їх не потрібно буде шукати у покинутих недобудовах.. 
Розлючений народ - страшна річ. 
"Роми" поспіхом тікали з села, а їх прикривала поліція тим самим стримуючи людей від самосуду.  
Ситуація була настільки напружена, що навіть голова сільради вийшов до людей після двох годин погрому, але й так не спромігся нічого сказати. 
Цигани пообіцяли повернутися в село та дати відсіч. 

Тодішній Цивільний Корпус "АЗОВ" наразі "Національний Корпус" в Одесі, як тільки но дізнався про трагічну загибель Ангеліни, довго не думаючи, оголосив термінову мобілізацію та вирушив у Лощинівку на захист місцевих жителів. По приїзду, швидко скооперувавшись з іншими небайдужими односельчанами було організовано цілодобовий патруль села від раптового повернення циганської громади та уникнення повторного конфлікту. Барони майже кожен день по одному приїжджали до села та винюхували інформацію про кількість активістів й силовиків у селі. Патруль тривав ще довго, ніхто не збирався відступати та здаватись, бо як відомо - за ким правда, за тим й сила. 

Жахлива новина сколихнула Европу, згодом й увесь світ. Одразу почали сипатися докори до націоналістів за утиск прав ромської громади, погрози від ЕС щодо притягнення до відповідальності за дискримінацію і подібні смішні речі. Їх взагалі не хвилювало вбивство, хвилював тільки той факт, що десь у забутому богом селі утискаються права циганів, які тероризують Ізмаїл та область, бо у селах навколо відбуваються не менш жахливі речі ніж у Лощинівці. Можна розцінювати ситуацію по-різному, мабуть так само, як їх стурбованість щодо війни на сході України. Ніяких конкретних дій - тільки безглузді звинувачення та поради. Ось і уся компетенція ЕС. 
Як тільки новина втратила свою "популярність", захисники прав кудись раптово ділися. Село залишилось з проблемою майже сам на сам до сьогоднішнього часу. 

Свою лояльність до вбивць, наркоторговців та злидарів проявили й українські ЗМІ, називаючи захистників "радикалами" та похрестивши в жертви "ромів". Не буду називати канали, але при можливості зроблю одине єдине відео, де ви зможете побачити усю суть Українського медіа простору. 

Щодо покарання за злочин, то на сьогоднішній день остаточного вироку не винесено. Циганська громада намагається виправдати вбивцю за відсутністю доказів та вигаданої "хвороби" підсудного.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Одесская область,Одеса,вбивство,злочин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.