Роль ФПГ у "прориві до влади" М.Саакашвілі

25 серпня 2017, 13:03
Власник сторінки
0
298
Роль ФПГ у  прориві до влади  М.Саакашвілі

Підтримка М.Саакашвілі ФПГ з метою посилення власних позицій на політичній арені

Так звана "грузинсько-одеська" ФПГ - одна з найбільш ресурсних фінансово-політичних груп, що відіграє помітну роль в політичному сезоні 2016/2017 років. Спочатку в ній було дві складові. Перша, грузинська — переважно політична. Її лідером є М. Саакашвілі. І друга — бізнесова, яку представляють підприємці Олександр Грановський, Борис Кауфман та Костянтин Григоришин.

Група від самого початку прагнула отримати вплив на силові структури, зокрема Генпрокуратуру через Сакварелідзе, який довгий час займав пост заступника генерального прокурора України та Національне антикорупційне бюро через першого заступника його керівника Гізо Углаву. Саакашвілі активно лобіював його призначення в НАБУ, посилаючись на ключову роль Углави в розслідуваннях діяльності провідних чиновників і боротьбі з "відмиванням грошей". Як свідчить ряд ЗМІ, на екс-президента Грузії та його політичну силу орієнтується й шеф Углави — директор НАБУ Артем Ситник. Він, за прикладом Сакварелідзе, має намір у найближчому майбутньому зайнятися політичною кар'єрою і в разі проведення дострокових виборів до парламенту може опинитися в першій п'ятірці виборчого списку партії Саакашвілі. Паралельно з партійним будівництвом "грузинсько-одеська" ФПГ намагається отримати контроль над загальнонаціональним телеканалом. Наближені до групи джерела повідомляють: тривають переговори з власником каналу NewsOne Євгеном Мураєвим.

Також група використовує методики по роботі з підозрюваними в корупції, які активно застосовувалися в Грузії за часів президентства Саакашвілі. Підозрюваного запроторюють у СІЗО і там домагаються від нього потрібного результату. За це силовиків Саакашвілі багаторазово критикували на Заході.

"Грузинсько-одеська" ФПГ постійно розширює свої зони впливу. Стратегічна мета групи — отримати на дострокових виборах до Верховної Ради "золоту акцію" представництва в парламенті, яку потім можна буде «обміняти» на прем'єрство для Саакашвілі або важливі посади в уряді.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Саакашвили
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.