Місто, столиця чи серце?

22 серпня 2017, 09:39
Власник сторінки
Блогер
0
369

Сьогодні, під час дегустації смачної кави, я відкрила електронну пошту та прочитала повідомлення від знайомої:

«Я перебувала у кожній столиці Європи, і я можу з гордістю сказати, що Київ входить у трійку моїх улюблених.

Звичайно, тут у січні 2014 року відбулася велика революція. Я визнаю, що ситуація трохи напружена на східній частині України, але, на мій погляд, Київ - це дуже безпечне місце для відвідування.

З того, що я бачила своїми очима, повсякденне життя в Києві розгортається так захоплююче - люди їздять на підземному метрополітені, друзі ходять у парках, днем ходять в кафе, а вночі йдуть до бару. Місто спокійне протягом дня, і він стає електричним, коли сонце сідає.

Коли я блукала навколо Києва, я помітила, як патріотичні люди мають величезне почуття національної гордості. Кольори України - синьо-жовтий, і ці два кольори видно по всій території міста - на будівлях, вуличних знаках, стінах та автомобілях.

Я відкрила для себе 6 причин, через які я закохалася в Київ:

1. Доступність - Україна є найдешевшою країною в Європі, а також Київ є найдешевшою столицею. Наприклад, їхати по метро - 5 гривень. Я ніколи не платила більше 5 доларів за будь-яку страву, яку я їла, і їжа смачна. І будь-який проїзд таксі через місто не перевищує 3 дол. США.

2. Люди з відкритим серцем. Говорячи про українців, я зустрічалася з дійсно класними людьми, які виявились дружніми - набагато дружчими, ніж я могла б знайти у сусідніх з Україною країнах.

3. «Батьківщина-Мати». Підйом на вершину 102-метрового пам'ятника матері з нержавіючої сталі була однією з кращих подорожей у моєму житті, звідки відкривається вид на все місто Київ.

4. Підземні ринки. Кожного разу, коли вам потрібно пройти через велику вулицю в Києві, ви спускаєтесь до підземного переходу. Ви можете знайти все, що шукаєте - одяг, електроніку, продукти харчування, обладнання, книги тощо.

5. Чистота. Київ - дуже чисте місто. Мене вразило побачити, що громадяни завжди дуже добре доглядають за своїм будинком, не кидаючи сміття на вулицю та докладаючи зусиль для підтримки чистоти будівель.

6. Старе і Нове. Мені дуже сподобалося це старе і нове відчуття. Багато будинків у центрі міста яким кількасот років, але також я знайшла цілий ряд вражаючих сучасних комплексів 21 століття, які мене вразили.

Коли настав час прощаватись з Києвом, щось глибоко в моєму серці затремтіло, оскільки той час і ті моменти, які мені довелось побачити – залишаться надовго в моїй пам’яті».

Мені, як громадянці України, стало дуже приємно за такі теплі слова від громадянки Німеччини. Оскільки, з’являється розуміння того, що у нас дійсно є все, гарні пейзажі, доброзичливі люди а саме головне, любов до своєї країни. Шановні однодумці, шановні українці, зараз той час, коли необхідно триматися разом, як єдине ціле. Ми – це сила. Ми – це Україна. Слава Україні!



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: США,Гордость страны,Наша Україна,Київ,Україна,життя,Європа,Родина-мать
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.