Незаконність перетину М.Саакашвілі державного кордону України

21 серпня 2017, 19:57
Власник сторінки
9
925
Незаконність перетину М.Саакашвілі державного кордону України

М. Саакашвілі за незаконний перетин державного кордону України сплатить адміністративний штраф, а особам які сприятимуть йому в реалізації протиправних дій загрожує кримінальна відповідальність

Відповідно Конституції України та законів України іноземці та особи без громадянства можуть в’їжджати до України лише на законних підставах. При цьому, їм необхідно дотримуватись установленого законодавством чи міжнародним договором України порядку в'їзду в Україну. У протилежному випадку такі особи набувають статусу «нелегальних мігрантів», тобто осіб, які перетнули державний кордон поза пунктами пропуску або в пунктах пропуску, але з уникненням прикордонного контролю і невідкладно не звернулися із заявою про надання статусу біженця чи отримання притулку в Україні.

Дотримання вказаних умов для іноземця чи будь-якої особи без громадянства є вкрай важливим питанням, оскільки недотримання законних вимог та процедур може призвести до притягнення такої особи до адміністративної відповідальності відповідно до приписів статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та за наявності ознак вчинення інших правопорушень також - за статтями 202, 203, 206 та 206-1 КУпАП, а осіб які сприяли нелегальному мігранту потрапити до України відповідно - до кримінальної відповідальності згідно з положеннями статті 332 Кримінального кодексу України.

Зокрема, відповідно до приписів статті 332 КК України незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. При цьому, що важливо ті самі дії, вчинені способом, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яку незаконно переправляли через державний кордон України, чи вчинені щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

У даному випадку негативні наслідки наставатимуть не стільки для нелегального мігранта, стосовно якого будуть застосовані заходи адміністративного примусу, а, насамперед, для осіб, що зорганізувались у групу з метою реалізації протиправних намірів, або які залучили до цієї протиправної діяльності службову особу чи безпосередньо використали правовий статус такої службової особи, - всі вони підлягатимуть притягненню до кримінальної відповідальності.

Отже, правоохоронні органи України застерігають будь-кого від вчинення протиправних дій та пропонують утриматись від неправомірного сприяння М.Саакашвілі в’їхати до України з порушенням встановленого законом порядку в’їзду, оскільки на сьогодні правові підстави для реалізації М.Саакашвілі цього права відсутні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Саакашвили,криминал
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.