Навіть на останній надії української незалежної журналістики проскакує заказуха.

11 серпня 2017, 16:46
Власник сторінки
Юрист
0
53

Як «Українська Правда» намагається дискредитувати Тодурова.

Богомолець просить присвоїти Тодурову звання Героя України. Саме під таким заголовком вчора вийшов матеріал на УП, в якому непрямо та завуальовано натякають на можливі нечисті наміри присвоєння звання керівнику «Інституту серця». Здавалося б, в статті нічого відверто компрометуючого ані голову парламентського Комітету, ані кардіохірурга нема. Просто йде виклад у сухій юридичній термінології, що до Парубія надійшло комітетське подання за підписом Богомолець. Завершуючи статтю, автори перелічили всі (немалі) матеріальні переваги, які отримує Герой України. Доволі плідний ґрунт для коментарів про чергову «зраду» та процвітання корупції. Саме так і сталося: людину, яка вперше в Україні провела операцію з трансплантації серця, назвали хабарником. На жаль, наші люди ще довірливі та легко ведуться на подібні провокації.

Під роздачу обурених читачів попала і Богомолець, хоча зовсім невиправдано. По суті присвоїти звання Тодурову просить зовсім не вона, а трудовий колектив Інституту. Просто процедура подання прописана в такий спосіб, що спочатку звернення йде в парламентський Комітет, де має бути розглянуто протягом 10 днів. У випадку схвалення Комітетом – Голова направляє подання у Верховну Раду. Зважаючи на медичні здобутки Тодурова, було б дивно, якби Комітет відхилив прохання. Таким чином маємо наступну ситуацію: начебто УП і не збрехали, написавши, що Богомолець ратує за Тодурова, але ж ініціатива не її, вона просто слідувала регламенту.

УП користується високою популярністю та суспільною довірою, адже журналісти видання мають імідж висококласних спеціалістів, які не будуть писати джинсу на замовлення. Завжди поважав їх за це. Та й зараз поважаю. Але для мене незрозуміло, як такий низькопробний матеріал потрапив на шпальти старожила української журналістики, який може впливати на думки мільйонів людей. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.