Бізнес УПЦ МП

25 липня 2017, 12:30
Власник сторінки
Журналист
7
910

Нарешті священнослужителів УПЦ МП судять за злочини, пов‘язані з сепаратизмом. Тобто, в Україні московські попи дійсно перейшли грань і навіть не приховують цього. Деякі з них вважають себе над людми.

Як повідомляє “Антикор”, щоб прискорити вигнання з України "абсолютно ворожою організації, яка розпоряджається на вашій землі і видоює вас щодня" - Української православної церкви Московського патріархату, - слід оприлюднити колосальні суми, які направляються цією церквою в Москву.

Таку пораду в коментарі озвучив російський публіцист Олександр Невзоров.

"Чесно кажучи, я думав, що ви своєю свободою і гідністю розпорядитися кілька розумніше, що ви - та слов'янська країна, яка покаже приклад всім сусідам. Але ви до сих пір не вивели всю ту гидоту, проти якої воювали", - сказав публіцист.

Відповідаючи на питання, як слід діяти української влади в умовах колосального опору з боку УПЦ МП прийняття двох "церковних" законопроектів, публіцист запевнив: "релігійним попівським штучкам" слід протиставляти "прямий погляд на ці речі" і, перш за все, на способи формування і розподілу грошових потоків УПЦ МП.

У цьому контексті Невзоров констатував: "Ми маємо справу з величезною структурою, яка оббирає це бідне населення, користуючись його невіглаством і дурістю". Він не сумнівається в тому, що мова йде про "бізнесі під назвою УПЦ МП", невід'ємною частиною якого є грошові потоки, їх "поділ" і маса залежних від них людей, "які бояться, що їх особисте благополуччя закінчиться".

Як переконаний публіцист, "дуже багато залежить від українських журналістів". "Тут необхідно дуже класне, масштабне журналістське розслідування про те, як формуються ці українські церковні суми, які направляються в Москву, який їхній обсяг. Цими цифрами треба буде шандарахнути по мізках", - сказав він.

У цьому контексті Невзоров зауважив, що "цифри величезні", зокрема, величезні суми, що формуються в двох лаврах, що належать УПЦ МП - Києво-Печерської та Почаївської.

"До тих пір, поки в хід не пішли ці цифри, ви так і будете сидіти і сумно спостерігати за тим, як абсолютно ворожа вам організація розпоряджається на вашій землі, і ще й видоює вас щодня і щомісяця", - підкреслив публіцист.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,война,религия,Украина-Россия,церковь,УПЦ МП,УПЦ КП,московский патриархат,УПЦ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.