ДЕ АПТЕЧКА І ВОГНЕГАСНИК ?

12 червня 2017, 12:51
Власник сторінки
Економіст
3
1261
ДЕ  АПТЕЧКА  І  ВОГНЕГАСНИК ?

ДАІ ПОВЕРТАЄТЬСЯ

"Де ваша аптечка і вогнегасник?". 

Скоро саме з таким, звичним для колишніх ДАІ-шників запитанням, нас зупинятиме поліція. І це не жарт. Міністерство внутрішніх справ розробило проект наказу “Про затвердження Порядку здійснення контролю за технічним станом колісних транспортних засобів під час їх експлуатації”. Зазначений наказ проходить останні узгодження і те завзяття з яким його проштовхують не залишає шансів нам, водіям. Зазначеним Порядком поліція отримує право проводити перевірку “укомплектованості КТЗ(колісного транспортного засобу) вимогам правил, норм та стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху” і матиме право виносити постанову у справі про адміністративне правопорушення тим у кого комплектація буде відрізнятися від встановлених вимог, тобто штраф. Але це ще не все. Самим цікавим є те, що зупинити водія для такої перевірки поліціант може буде будь-де і будь-коли. В проекті надається право поліції зупиняти і перевіряти ТЗ(транспортний засіб) у разі “профілактичної діяльності з недопущення дорожньо-транспортних пригод”, у разі проведення поліцією “превентивних заходів з недопущення небезпечного впливу результатів експлуатації КТЗ на навколишнє середовище” та за особистими висновками поліціанта щодо несправності КТЗ. Якщо працівнику поліції здалось, що ваш авто забруднює навколишнє середовище то він вас зупинить і перевірить викиди автомобіля в атмосферу, а ще може перевірити справність і укомплектованість вашого транспортного засобу. Так, саме укомплектованість, а це аптечка, вогнегасник, знак аварійної зупинки і т.д. Перевірка вашого ТЗ на технічний стан може тривати аж цілих 30 хвилин і не важливо, що ви кудись поспішаєте, чи маєте термінові справи. Поліціант матиме законних 30 хвилин “пополоскати” вам мізки. За результатами такої перевірки, “у разі виявлення технічних несправностей складових частин КТЗ”, він може скласти акт на підставі якого вам винесуть постанову про адміністративне порушення. Тобто вам можуть виписати штраф, але можуть і не винести постанову та не виписати штраф. Вловлюєте "ТЄМУ"? ;)  

Безпосередньо на дорозі поліціанти збираються перевіряти ваше авто на предмет справності гальмівної системи та її складників. Як вам? Ви ж розумієте, що для перевірки гальмівної системи на дорозі потрібно розігнати автомобіль до визначеної нормативом швидкості і здійснити екстренне гальмування, а потім провести заміри гальмівного шляху. Інакшого способу перевірки гальмівної системи у польових умовах я не знаю. При всій своїй багатій уяві я не можу збагнути, як вищезаначена процедура буде відбуватись на практиці. 

Надодаток, поліцейський за 30 хвилин, окрім гальм, має перевірити систему випуску на вміст СН і СО, а також може перевірити зовнішні світлові прилади, колеса та шини, разом з рульовим керування та його складниками. Складники – це взагалі атас, як на мене. Складниками рульового керування є рульова рейка, рульові тяги, шарніри і купа усього до чого без домкрата чи естакади не долізти, а відтак і не перевірити. Так само, складовими гальмової системи є тормозні колодки, шланги, гідропідсилбїювач і т.д. Перевірити їх на дорозі, без підйому авто і зняття коліс майже неможливо. Це ж якими висококваліфікованими механіками будуть тепер наші поліцейські на дорогах України. Вони за 30 хвилин зможуть зробити те, на що механіку в спеціалізованій СТО потрібно декілька годин. А тут, на дорозі, посеред поля, у любу погоду(дощ, сніг, мороз, ожеледиця), наші браві поліцейські зможуть визначти справність ТЗ. Ну просто фантастика.

Що ж, вітаю усіх нас, ми здобули. Повертається ДАІ в найгірших традиціях.

Як на мене, то цього не можна допустити і тому звертаюсь до усіх зробити все, щоб колишня вакханалія не була реанімована в ще більш химерному вигляді.

Зазначений проект наказу зараз надіслано на погодження до Державної регуляторної служби Національною поліцією листом за №5712/04/20-2017 від 31 травня 2017 року. Це чи не остання інстанція де можна заблокувати цю дурню. Звертаюсь до усіх з закликом терміново писати листи та звернення на адресу Голови ДРСУ Ксенії Ляпіній з вимогою не погоджувати зазначений проект наказу МВС.

БОРІМОСЯ – ПОБОРЕМО !

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: МВС,ДАІ,поліція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.