Все про новий нібито “патріотичний” браузер FreeU

11 червня 2017, 12:26
Власник сторінки
Анти-колорад, блогер
12
5085
Все про новий нібито “патріотичний” браузер FreeU

Стосовно “вільного” і “безпечного” доступу розробники (РФ, м. Москва, площа Лубянська 2, штаб-квартира ФСБ РФ) добре перегнули палицю.

В українському сегменті мережі Інтернет активно популяризується новий браузер “FreeU” (Free Ukraine). Браузер позиціонує себе як патріотичний пошуковик, та ще й дозволяє безперешкодно відвідувати заблоковані російські ресурси та соціально-орієнтовні мережі “ВКонтакте” та “Одноклассники”, які є підконтрольними Федеральній службі безпеки (ФСБ) та Міністерству внутрішніх справ (МВС) Російської Федерації (https://www.novayagazeta.ru/articles/2013/03/27/54100-rukovodstvo-171-vkontakte-187-171-my-uzhe-neskolko-let-sotrudnichaem-s-fsb-i-otdelom-171-k-187-mvd-operativno-vydavaya-informatsiyu-o-tysyachah-polzovateley-nashey-seti-187), з якою в нас йде війна.

Очевидно що браузер орієнтований саме на українських користувачів, які після обмеження доступу до російських ресурсів усілякими хитрощами намагаються обійти заборону Ради національної безпеки і оборони України.

Користувач Дмитро Андрєєв провів власне розслідування. Завдяки сервісу “whois” (дозволяє подивитися, ким і де був зареєстрований домен) він з’ясував, що домен куплений у російського реєстратора nic.ru. IP-адреса домену: 79.137.181.1. Сервер, на якому розташований сайт, фізично знаходиться в Москві і належить компанії NESSLY HOLDINGS LIMITED, яка зареєстрована на Кіпрі. У 2012 році компанія придбала 100% в статутному капіталі ТОВ «Однокласники», а через кілька місяців перепродала цю частку іншому кіпрському офшору, ODNOKLASSNIKI HOLDINGS LIMITED.

Стосовно “вільного” і “безпечного” доступу розробники (РФ, м. Москва, площа Лубянська 2, штаб-квартира ФСБ РФ) добре перегнули палицю, адже при встановленні браузеру на комп’ютер автоматично встановлюється безліч інших сервісів від Mail.ru. Ці сервіси збирають інформацію про трафік користувача та вносять корективи в реєстр операційної системи, після чого видалення унеможливлюється стандартними способами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,Москва,Вирус,браузер,Одноклассники,ФСБ,украинцы,ВКонтакте,Mail.Ru Group,РНБО,українці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.