КРАХ Московського патріархату в Україні

25 травня 2017, 17:51
Власник сторінки
Журналист
15
2343
КРАХ Московського патріархату в Україні

РОСІЯ ВИКОРИСТОВУЄ МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ ЯК ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ ВПЛИВУ НА УКРАЇНУ АЛЕ ЦЕЙ ІНСТРУМЕНТ ПОЧАВ ВТРАЧАТИ СВОЇ ЗДІБНОСТІ

Московський патріархат в Україні почав стрімко втрачати свої позиції. Згідно з оприлюдненими даними, понад 38% православних відносять себе до УПЦ Київського Патріархату і лише 17,4% - до УПЦ (МП). Прихильників УАПЦ - 1,5% і більше третини (35,7%) «просто православних».

Чим це викликано? Давайте наведемо кілька недавніх подій, що стосуються саме Московського Патріархату:

1. Українська Православна Церква, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом, свої статути (установчі документи парафій) пише за зразками Російської Православної Церкви. Також зазначається, що церковне керівництво УПЦ (МП) хоче зареєструвати статути єпархіальних управлінь з правом контролю над усім життям і діяльністю релігійних організацій. А на регіональному рівні зареєструвати такі статути, в яких громади добровільно позбавляються будь-якої можливості і прав хоч що-небудь контролювати на своєму парафіяльному рівні. Самі статути, пропоновані верхівкою УПЦ (МП), містять «вражаючі норми заперечення і непримиренності з законами України».

2. Також популяризувалась недавня подія щодо законопроектів № 4128 ТА № 4511 які сильно стривожили та визвали паніку Московського патріархату та і самої РПЦ. Як наслідок спричинила мітинг під Верховною Радою де зібралася вся підкупна погань, приєдналися навіть члени проросійських партій, не обійшлося і без присутності "оппоблоковців". Всі учасники мітингу вигукують різні гасла і тримають в руках плакати. Під Верховною Радою також помітили священника із пачкою грошей, свідок цієї сцени стверджує, що церковник привіз учасникам мітингу “зарплату”.

3. Широкого розголосу набуло відео, де показано, як у Почаївській Лаврі відмовляються молитися за українців Київського патріархату, Наголошуючи про заборону «Святими отцями».

4. Біля Меморіалу вічної слави в Києві священнослужитель Української православної церкви Московського патріархату кріпив «георгіївські стрічки» на портрети загиблих учасників Другої світової війни, які тримали учасники акції «Ніхто не забутий, ніщо не забуте». Це викликало обурення у представників націоналістичних організацій. Між націоналістами та учасниками акції почалася перепалка.

5. Абсолютно неспростовним фактом є активна підтримка з боку священиків УПЦ (МП) терористів на сході України. Ще на початку російської агресії саме священики УПЦ МП не лише розміщували групи бойовиків та забезпечували їх харчування, а й відкрито агітували, «зазомбоване» ними ж, місцеве населення до захисту міфічної «Новоросії» із зброєю в руках. Саме священики УПЦ (МП) освячували військову техніку бойовиків, а особливо «набожні» попи особисто створювали терористичні угруповання та ставали членами незаконних формувань.

Прикладом цього є Святогірська Лавра як одна з центрів підтримки проросійських настроїв і організацій на території Донбасу, яку бойовики використовували як склад для зброї та боєприпасів.

Цілком очевидним фактом, для будь-якої адекватною людини, є те, що Україна перебуваючи в стані гібридної війни із РФ, повинна захистити себе від впливу союзника агресора, що легально до цього часу діє на території України. В Україні повинна бути дійсно УКРАЇНСЬКА Православна Церква, а не Московський Патріархат.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,Украина,война,религия,Украина-Россия,церковь,УПЦ МП,УПЦ КП,РПЦ,РПЦ МП,Донбас,Українська Православна Церква
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.