Російські спецслужби розвивають в Україні фейкові громади

24 травня 2017, 12:47
Власник сторінки
0
109
 Російські спецслужби розвивають в Україні фейкові громади

Для протидії центральній владі агенти РФ використовують громади публічного права, псевдотериторіальні об’єднання і «козаків».

Російські спецслужби намагаються активізувати сепаратистські настрої в різних регіонах України і дестабілізувати ситуацію за допомогою фейкових територіальних громад. Таку інформацію повідомив на брифінгу представник СБУ.

За словами Гуськова, перші факти використання в Україні спецслужбами сусідньої держави таких «громад» відзначилися ще в 2007 році. Активізація осередків сепаратистів розпочалася в 2012 році, причому зараз СБУ виділяє три основних напрямки.

«Ми їх чітко бачимо, вони не перетинаються і не перешкоджають один одному. Перше – територіальні громади публічного права. Вони виступають під маскою організацій. Друге – псевдотериторіальні, які категорично проти, щоб їх реєстрували. І третє – це «козацькі» організації: про них мало говорять, але на сьогодні їх зареєстровано понад дві», - пояснив він.

         Раніше глава СБУ заявив, що розв’язана Росією гібридна війна охоплює всі регіони України і симулює сепаратистські рухи. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.