Безвіз для України: куди можна поїхати і що з собою брати

13 травня 2017, 14:06
Власник сторінки
студентка
1
282
Безвіз для України: куди можна поїхати і що з собою брати

Рада ЄС затвердила законодавчу ініціативу ввести безвізовий режим для громадян України

Після введення безвізового режиму громадяни України зможуть в'їжджати без віз в усі держави-члени ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також в Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

Отримання візи не потрібно під час поїздок в наступні держави: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Німеччина Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія , Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Для того, щоб перетнути кордон з Шенгенською зоною, потрібно оформити закордонний біометричний паспорт.

Також громадянин України повинен бути готовий до надання службовцям прикордонних служб європейських країн інформації, в тому числі документально підтвердженої, про мету поїздки, наявності місця проживання, достатніх фінансових коштах на період свого перебування, а також підтвердження наміру повернутися в Україну.

Українцям також необхідно буде придбати поліс медичного страхування і страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу (у разі подорожі автомобілем).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Україна,Європа,безвізовий режим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.