Садовий, «візьми і зроби»! Прибери, нарешті, своє сміття

28 квітня 2017, 22:44
Власник сторінки
Экономист, политический аналитик
0
18276
Садовий, «візьми і зроби»! Прибери, нарешті, своє сміття

Свідомо чи ні, але в Україні за чверть століття побудували суспільство великого базару

Один з ризиків суспільства великого базару – це негативний кадровий відбір. Один з найбільш наочних прикладів такого відбору – мер Львова Андрій Садовий (який має, до того ж, президентські амбіції).

Візьми і прибери своє сміття

Протягом останнього року ім'я Садового активно звучить не в зв'язку з майбутніми виборами президента України, а в контексті безперервного скандалу з львівським сміттям.

Епопея з львівським сміттям триває практично рік – з моменту НП на Грибовицькому сміттєзвалищі (знаходиться в селі Великі Грибовичі), що спричинило загибель людей. З тих пір по містах і селах України роз'їжджають вантажівки з львівським сміттям, які скидають відходи, де заманеться.

«Візьми і зроби!» – саме під таким гаслом на вибори в Раду йшла «Самопоміч» Садового. Андрій Іванович і його посіпаки дійсно зробили –якщо раніше «український П'ємонт» асоціювався з туристичними маршрутами вихідного дня, то відтепер в першу чергу з побутовими відходами. І без того екологічна ситуація в нашій країні залишає бажати кращого – за словами міністра екології Остапа Семерака, 5% території України вкрито сміттєвими звалищами.

При цьому не потрібно думати, що трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі – це збіг обставин. Очевидною є злочинна недбалість Садового, який не спромігся за 11 років перебування в теплому кріслі мера навести елементарний порядок з сфері утилізації твердих побутових відходів. Тим більше, Львів – це і близько не мегаполіс, а обсяги дотацій, які йшли в регіон за минулої влади, були більш ніж значними. А сьогодні Львів фактично переживає екологічне лихо, що загрожує перерости в проблему загальнодержавного масштабу.

Як заявив в лютому 2017 року прокурор Львівської області Юрій Квятківський, причиною пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, що призвела до загибелі людей, є недотримання технологічних норм експлуатації об'єкта. Недивно: у суспільстві великого базару такі речі, як безпека і дотримання технологічних норм є апріорі збитковими, а тому нецікавими для влади, тому що не приносять корупційну ренту.

 

Як справи суперечать словам

Ризикнемо стверджувати: сміттєвий скандал - далеко не останній конфуз мера Садового. Інфраструктура Львова дихає на ладан: водопровід і каналізація являють собою старовинне гниле решето. В деяких районах міста система водопостачання останній раз ремонтувалася ще за Австро-Угорщини!

Щодоби до Львова подається 325 тисяч кубометрів води, з яких до споживачів доходить всього 157 тисяч. А це означає, що 168 тисяч «кубів» води щодоби йде в землю. Додамо приблизно стільки ж каналізаційних стоків. В результаті всього цього, на даний момент близько 50 гектарів, або 25% всієї площі історичної забудови Львова, підтоплено. Масове руйнування історичної забудови Львова, яким керує комунальна мафія на чолі з Садовим – це лише питання часу.

Чим саме зайнятий пан Садовий на тлі інфраструктурної катастрофи? А він, як у відомому анекдоті, не тактик, а стратег. Садовий & Co, відволікаючи увагу громадськості від власноруч створених проблем, зайняті питаннями блокади Донбасу, розриву всіх зв'язків з непідконтрольними територіями та іншими провокаціями, спрямованими на зрив Мінських угод.

Власні вузькокорпоративні інтереси Садовій ставить набагато вище за інтереси країни, про яку він нібито так переживає, що готовий навіть балотуватися в президенти на наступних виборах. У ЗМІ циркулює думка, що «патріотична» блокада Донбасу – це відповідь Садового на «сміттєву блокаду Львова» (цитата самого мера). Втім, що заважає євроінтегратору Садовому євроінтегрувати своє сміття до сусідньої Польщі?! Відстань явно менша, ніж до Києва, Одеси, Дніпра.

Те, як «Самопоміч» «прагне» припинити війну і звільнити полонених (нагадаємо, що, починаючи блокаду Донбасу, Семенченко і компанія декларували, нібито борються саме за звільнення українських полонених), наочно демонструє справжня поведінка представників даної партії, яка сильно розходиться з деклараціями. Наприклад, наприкінці березня мер Білої Церкви Геннадій Дикий зірвав збори активістів «Українського вибору - Права народу», які мали намір обговорити питання реалізації Мінських угод і обміну утримуваних осіб, а також пошуку безвісти зниклих в результаті військового конфлікту на Донбасі.

До речі, якщо хтось і займається звільненням заручників і утримуваних осіб, то це Віктор Медведчук, який організував повернення додому більше 400 українських полонених. А ніяк не «Самопоміч» в цілому і Садовий зокрема, який заявив, що у випадку з звільненням полонених «робив би по-іншому». Як саме діяв би Андрій Іванович добре видно на прикладі Львова, який він разом з бізнес-партнерами практично «довів до ручки».

Мабуть, дикі, семенченки, садові вважають себе майстрами на всі руки одночасно і військовими, і дипломатами, і господарниками. Ви пам'ятаєте хоча б одну раціональну пропозицію від «Самопомочі», яка була б спрямована на якнайшвидше завершення конфлікту на Донбасі? Питання риторичне, тому що нічого подібного вони не пропонували. Крім критики, жодного конструктиву представники даного політпроекту (який все більше нагадує політичне організоване злочинне угруповання (ОЗУ)) не запропонували. Здається, що незабаром українські виборці дадуть справедливу оцінку тим, хто довів ситуацію в країні до екологічного лиха і підливав масла у вогонь військового конфлікту на Сході України.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Львов,донбасс,Андрей Садовый
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.