ВІД ПОСОЛЬСТВА УКРАЇНИ ПРОПОЗИЦІЯ ДЛЯ ТУРЕЧЧИНИ

25 квітня 2017, 15:19
Власник сторінки
журналист
0
159
ВІД ПОСОЛЬСТВА УКРАЇНИ ПРОПОЗИЦІЯ ДЛЯ ТУРЕЧЧИНИ

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга зауважив, що надає вагоме значення великому потенціалу та розвитку сільського господарства та важкої промисловості України.

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга сказав, що щорічний товарообіг між Туреччиною та Україною, який досягав максимум 5,6 млрд доларів, зазнав серйозного зниження – аж до 3 млрл. доларів. Також він зазначив, що у разі підписання договору про ЗВТ, товарообіг між двома країнами може зрости до 20 млрд. доларів. Андрій Сибіга заявив, що в результаті співпраці з Туреччиною, обидві країни матимуть великі прибутки. Посол сказав, що могутність турецької промисловості необхідно об’єднати з українськими науково-технічними можливостями. Він також нагадав, що завдяки експорту 65 млн. тонн української пшениці, Туреччина задовольняє свої потреби.

Посол також зауважив, що за 25 років співпраці Туреччини та України, в українському товарообігу саме Туреччина займає 2 місце. Розширюватися товарообіг між двома країнами почав у 2000-х роках, і найвищого показника досягнув у 2013 р. - 5,6 млд. Доларів. З 2014 р. і по сьогоднішний період спостерігається серйозне зниження товарообігу, особливо у 2016 р. Згідно статистики, у 2016 р. товарообіг між Туреччиною та Україною знизився на 13%.

Причиною таких низьких показників Андрій Сибіга назвав негативні події, що відбувалися в обох країнах. Також він зазначив, що з метою розвитку двосторонньої торгівлі, було проведено зустріч лідерів на вищому рівні, а також розроблено стратегічні проекти для поглиблення співпраці двох країн.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Україна,економіка,Туреччина,співпраця
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.